avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa a II-a de munca nu mai este luata in considerare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa a II-a de munca nu mai este luata in considerare la calculul virsei standard de pensionare ?

Din textul legii 263/2010, varianta 2018 reies urmatoarele:
Articolul 17
(1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca acordata pentru perioadele realizate in grupa I, a II-a, in baza legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv pentru perioadele realizate in conditii speciale si conditii deosebite de munca;

Deci grupele I si a II-a sunt luate in calcul pentru stagiul de cotizare si vechime.

Pe cind:
Art. 55( 1) Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare, după cum urmează:
a) conform tabelului nr. 1, în situația persoanelor care au realizat stagii de cotizare în condiții deosebite de muncă;
b) conform tabelului nr. 2, în situația persoanelor care au realizat stagii de cotizare în grupa I de muncă, potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, precum și în situația celor care au realizat stagii de cotizare în locurile de muncă încadrate în condiții speciale prevăzute la art. 30 alin. (1);

Se intelege din textul de la subpunctul a) ca fosta grupa a II-a de munca nu mai este luata in considerare pentru calculul de reducere a virstei standard de pensionare ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
latka, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:46, 8 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti legatura cu art.158:

(1) Perioadele de vechime în muncă realizate în grupa a II-a de muncă până la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare în condiții deosebite, în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare grupa a ii-a de munca herminav herminav Buna ziua, Salariat (30.05.1960) o vechime in munca de 40,7 a lucrat in grupa a II-a de munca 17,8 (1983-2001). Stiam ca pentru grupa II-a se acorda 3 luni ... (vezi toată discuția)
Grupe de munca Constantin 1411 Constantin 1411 Care sunt beneficiile grupelor de munca si ce articol din codul muncii sta la baza acestora (vezi toată discuția)
Stagiu aferent și reducere vÎrsta pensionare pentru grupa a ... nelu 2009tm nelu 2009tm STAGIU AFERENT și REDUCERE VÎRSTA PENSIONARE pentru GRUPA a II a de muncă : V-aș fi îndatorat dacă m-ați putea lămuri, de ce nu sunt la fel , ... (vezi toată discuția)