avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi masina vanduta

Buna ziua, in urma cu aproximativ 3 ani tatal meu a vandut un autoturism, care momentan este la al 4-lea proprietar, dar pe care nu il cunoastem. Am inteles de la cel de-al doilea proprietar ca au pierdut talonul masinii, astfel incat nu si-au putut transcrie masina pe nume. Tatal meu primeste nenumarate amenzi pentru rovinieta, amenzi de parcare etc, iar temerea noastra este ca, in caz de neplata, se va trece la executarea silita. Tatal meu domiciliaza in strainatate, este grav bolnav, si desi am reusit sa il ducem in Romania luna trecuta pentru a incerca sa rezolvam aceasta problema, domnii de la DRPCIV Satu Mare nu ne-au informat despre posibilitatea introducerii unei actiuni in instanta pentru anularea amenzii. Ulterior au mai venit si alte amenzi de pe raza mun. Cluj-Napoca, si din raspunsurile pe care le-am primit incercand sa obtin anularea amenzii, s-a tot declinat competenta intre diferite organe publice, DRPCIV, Prefectura Satu Mare, CNADR etc. Avand in vedere ca tata este bolnav, exista o varianta prin care pot solutiona problema fara ca el sa se deplaseze din nou in Romania?
De asemenea, am inteles ca si in cazul unei actiuni in instanta, aceasta anuleaza doar o amenda, iar pentru fiecare amenda ulterioara trebuie contestata in acelasi fel. Totodata, termenul de contestatie este doar 15 zile?
Mentionez ca detine contractul de vabzare-cumparare cat si actul de radiere fiscala, ambele datate in 2015.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:33, 9 August 2018
Masina trebuie radiată si din circulație. Cel mai bine ar fi sa dea tatal Dvs p procura cuiva care rămâne in tara sa se ocupe de toate aceste probleme inclusiv de anularea amenzilor
Va multumesc pentru raspuns dle Enache. S-a incercat radierea din circulatie la Politia Rutiera Satu Mare, insa domnii sustin ca nu este necesara.

Petre Enache a scris:

Masina trebuie radiată si din circulație. Cel mai bine ar fi sa dea tatal Dvs p procura cuiva care rămâne in tara sa se ocupe de toate aceste probleme inclusiv de anularea amenzilor

Tatal dv sa incheie procura in favoarea dv pentru a putea desfasura demersurile pentru radiere auto,pentru a fi reprezentat in instanta
Sesizati oficial atat SPR evidenta auto cat si CNADNR ca tatal dv nu mai este proprietarul d efapt si de drept al bunului mobil care a fost instrainat la data X numitului Y,anexati document justificativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto instrainat fara certificat fiscal LorentF LorentF Buna ziua. In 2008 am vandut autoturismul unei cunostinte in baza unei chitante de mana. Cand m.am prezentat la circa financiara sa scot fiscal mi s.a spus ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Adrian ats Adrian ats Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. Ce pot face sa radiez din circulatie o masina vanduta pe cel care a cumparat-o a vandut-o mai departe si cel din ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Ana maria1989 Ana maria1989 Am vândut un autoturism de 2 ani eu am scos o de la primărie și astazi am primit un proces verbal de constatare că acum 2 luni am fost prinsă fara ... (vezi toată discuția)