avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tamponare în trafic urmată de dosar penal pentru că ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Tamponare în trafic urmată de dosar penal pentru că un pasager (femeie însărcinată) a fost transportat la spital. Vă rog să mă lămuriți cu privire la posibilele consecințe

Buna ziua! Recent am luat parte la un eveniment destul de neplacut. O tamponare in trafic. Ghionul nostru ca am dat exact de o persoana care habar nu are despre ce era vorba, sa va povestesc in mare. Am tamponat pe cineva care a franat brusc in fata noastra, iar respectivu foarte recalcitrant si pus pe scandal, incerca sa ne intimideze. Sotia lui este insarcinata, dar slava domnului ca nu a patit nimic, nu a acuzat dureri, iar medicii au spus ca e totul in regula. Respectivul om, tot ceea ce a spus timp de 40 de minute cat am stat la locul incidentului a fost ca isi vrea masina reparata, in final, acum pe numele prietenului meu s-a deschis dosar penal de vatamare pentru ca doamna s a dus la spital cu salvare. Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Pe ce perioada i se supenda permisul prietenului meu dupa finalizarea anchetei ?
2. Iar daca celuilalt sofer care era in fata noastra ii va iesi alcool in sange , cum se va solutiona ? (respecrivul a recunoscut ca a consumat alcool cu o seara inainte)
3. Daca respectivul incearca sa faca alte " smecherii " noi il putem ataca sa zic asa , in instanta daca la probele de sange prelevate se va invi ca avea alcool in sange ?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihaelaCristina98 , utilizator 12:36, 16 August 2018
Asadar, daca voi l-ati lovit din spate (pe acceasi banda fiind), sunteti responsabili; masinile se repara pe asigurari (a lui pe RAC-ul vostru, a voastra pe cheltuiala/casco vostru)
Atat timp cat au intervenit serviicile, e adevarat, Politia deschide dosar penal pentru vatamare din culpa.
Acum, daca la probele de alcolemie (alcooltest / probe de sange), celuilalt sofer ii apar rezultate pozitive, situatia se intoarce in favoarea vostra, voi neavand in mare parte, nici o vina.
(singurul inconveient este ca in acest caz, RCA-ul celuilalt sofer, nu acopera daunele masinii voastre)
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
serban.cristian, utilizator
Mersi mult pentru raspuns. Sper sa se finalizeze cat mai repede . Apoi din cate am inteles dupa finalizarea anchetei se va putea face si acea intelegere amiabila si sa-si repare masina pe asigurare. La fiola a iesit rezultatul 0 la amandoi , acum soferul celalalt isi facea putin grija pentru rezulatele probelor de sange . Daca mai am o alta nelamurire o sa mai revin cu o alta intrebare! O zi buna !
Chiar mi-am amintit, daca in cazul in care acelui sofer ii va iesi alcolemie in sange , dosarul se va clasa si tot ce mai ramane este ca el sa-si repare masina pe RCA-ul nostru nu ?
Se poate face ceva pentru a-si putea prelungi dovada in oras la noi fara a se mai deplasa pana in orasul unde s-a intamplat incidentul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)
Rca masina incendiata in urma unui accident glp glp Buna ziua! Acum cateva seri masina mea a fost incendiata in urma unui impact in parcare cu o alta masina. Impactul a avut loc fara ca in vreuna din masini sa ... (vezi toată discuția)
Accident fara victime, neacordare prioritate tafalanvaleriu tafalanvaleriu daca am avut permisu luat pentru depasire pe linia continua in aprilie 2011,si acum nu am acordat prioritate si am facut accident fara victime,si mi sa ... (vezi toată discuția)