avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere , inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere , inselaciune

Salut , as vrea sa cer niste sfaturi ca anonim . In 2012 mi s-a propus sa intr-un intr-o asa zisa " afacere " de catre o persoana X . Continutul era deschiderea unor conturi bancare in Ungaria pentru extragerea unor bonusuri din niste pariuri sportive . Oferta suna destul de rentabil si pot spune ca din aceiasi " afacere " mai faceau parte inca doua persoane . Nefiind vorbitori de limba ungara ni s-a oferit un translator care sa mearga cu noi . Dupa doua luni de zile ni s-a transmis ca bonusurile au inceput sa intre in conturi iar noi vom primi 10% din total . La momentul acela nu m-as fi gandit ca ar putea fi ceva ilegal , dar ca mai tarziu sa primesc recomandate din care se subintelegea ca banca ar dori detalii despre anumite sume extrase . Totalul a fost undeva aproape de 30 000€ . La doi ani distanta am primit o amenda penala din Germania in care erau detaliate intr-un dosar in ambele limbi cum ca in acea perioada o anume persoana a fost fraudata prin vanzarea unor produse pe un site german pe care nu si le-a primit . Valoarea fiind de aproximativ 1500€ . Iar amenda de 700€ . Pana la momentul actual am platit lunar cate putin deoarece amenda a fost trimisa la judecatoria de pe raza domiciliului meu ( recunoasterea faptelor penale comform EU ) . Din 2014 si pana acum nu am mai primit nimic . Dar nu stiu ce as putea sa fac . As dori cateva sfaturi utile daca se poate .
Cel mai recent răspuns: Denis88 , utilizator 02:44, 8 Octombrie 2018
Buna dimineata,
nu mai intreprindeti nimic; din 2014 si pana in prezent, avand in vedere ca a trecut ceva vreme, probabil ca statul german sesiza autoritatile romane, asa cum a procedat si in cazul amenzii. Iar daca ati achitat integral amenda , avand in vedere ca ati precizat ca pana in prezent ati platit esalonat, este posibil sa primit o instiintare in avest sens.
Multumesc pentru raspuns , eu sunt plecat de 4 ani din tara si tot am urmarit instantele judecatoriei dupa numele meu . Nu apar cu nimic . Amenda nu a fost platita integral , un membru al familiei se duce lunar si plateste , numai ca ultimele 2 luni a foat in concediu si nu a platit . Referitor la situatie eu nu stiu cu exactitate cate site-uri de vanzare au fost folosite sau daca chiar asa a stat treaba . Eu cred ca a fost ceva de genul tepe pe ebay prin licitatii . Amenda a venit dupa vanzarea pe un site german cum ar fi la noi olx . Iar cumparatorii banuiesc eu ca ar putea fi din toata lumea . Deaccea nu stiu daca din 2012 si pana acum sa ma mai astept si la alte procese / parti vatamate s.a.m.d.

Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala neplatita=inchisoare? giulya_04 giulya_04 Buna ziua! Am urmatorul caz pentru care rog cateva opinii specializate: o persoana a primit o amenda pentru trafic de tigari la vama cu Ungaria in luna ... (vezi toată discuția)
Vinietă pentru ungaria nerecunoscuta de aparat c.nicola c.nicola Am procurat o vinietă pentru Ungaria de la o benzinărie din Romania in luna decembrie 2017 .In februarie 2017 am primit o amendă de 85 de euro pe motiv că ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am primit o notificare de plata de la uai inkasso ... Zero1 Zero1 Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără ... (vezi toată discuția)