avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Normele metodologice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Normele metodologice


buna ziua
mai este valabil Art.12 ali II, lit g din Normele metodologice de aplicare ale Legii 230/2007
multumesc
Cel mai recent răspuns: sandukan , utilizator 12:11, 13 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin disp L nr 196/2018 au fost abrogate disp l nr 230/2007+disp HG nr 1588/2007 ,inclusiv modificarile succesive la diferite articole din L nr 230/2007,vezi L nr 67/2017
Daca parcurgeti disp L nr 196/2018,veti observa ca legiuitorul a inteles in cuprinsul actului normativ sa dispuna inclusiv dispozitii preluate din norma de aplicare a L nr 230/2007 respectiv HG nr 1588/2007
Daca va referiti la
g) la dobândirea proprietăţii, să depună în copie, la asociaţie, actul de proprietate;

este valabil,fiind impus atat prin disp L nr 196/2018 cat si de catre O.U.G. nr.97 din 2005 prevede următoarele:
Art.36 Persoana care găzduieşte o altă persoană, în mod neîntrerupt, pe o perioadă mai mare de 30 de zile, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art.32 alin. (2) lit. a), are obligaţia de a anunţa poliţia sau serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul unde este situat imobilul. Art.37 (1) Evidenţa locatarilor prin cartea de imobil se ţine în următoarele categorii de imobile care dispun de mai multe unităţi locative, astfel cum acestea sunt definite de Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare: a) destinate cazării în comun; b) care servesc total sau parţial ca locuinţă. (2) Dispoziţiile alin. (1) nu sunt aplicabile locatarilor imobilelor situate în incinta unităţilor militare, a sediilor misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare sau locuinţelor destinate exclusiv personalului acestora, precum şi, după caz, membrilor familiilor şi persoanelor aflate în îngrijirea acestora.
Art.38Art.38 (1) Organizarea activităţii de ţinere a evidenţei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin unităţile de poliţie. (2) Cartea de imobil se întocmeşte şi se actualizează de către persoana anume desemnată, cu acordul acesteia, de către proprietarul imobilului sau de asociaţia de proprietari; în cazul asociaţiei de proprietari, responsabilul cărţii de imobil este, de regulă, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociaţiei. (3) Păstrarea, actualizarea şi utilizarea datelor din cartea de imobil de către persoana desemnată în acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispoziţiilor Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare. (4) Responsabilul cărţii de imobil are obligaţia să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reşedinţa în imobilul respectiv şi să o prezinte, la cerere, poliţiştilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor. (5) Cartea de imobil se întocmeşte într-un singur exemplar, care se păstrează la responsabilul cărţii de imobil.




multumesc pentru precizari
o zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de imobil elena.k elena.k responsabilul cartii de imobil refuza sa actualizeze cartea de imobil pe motiv ca trebuie sa ii las copii ale CI, CVC (avand CI, CVC in original in fata) ce ... (vezi toată discuția)
Adrese,cereri,solicitari Ion Artene Ion Artene Buna Ziua.Care este cadrul legal/ legea / care prevede ca administratiile asociatiilor de proprietari au obligatia / daca o au / de a raspunde in scris ... (vezi toată discuția)
Sume exagerate la intretinere Pana Fanica Pana Fanica Buna ziua. Va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat ce as putea sa fac sau unde as putea sa ma adresez sa fac o plangere pentru sume exagerate ... (vezi toată discuția)