avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Probleme agentie imobiliara
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Probleme agentie imobiliara

Buna ziua! Am vizionat in apartament prin intermediu unei agentii imobiliare. Cand am ajuns la apartament, am fost rugata sa semnez contractual de vizionare, nu a contactat eu agentia in prealabil, solicitand gasirea unui apartament. Cel care a permis agentiei intermedierea nu era proprietar, ci fost chirias. Acesta a solicitat bani de la proprietari, dincolo de comisionul agentiei. Vanzatorul nu a incheiat niciun acord de reprezentare cu agentia, iar agentul nu mi-a prezentat la aprtament unele probleme legate de acesta (existent mucigaiului, pereti care trebuie reconsolidati etc). Cand am intrebat agentul daca are contract cu vanzatorul a spus ca nu, doar ca a solicitat plata unui comisin de 500 euro fara factura/acte, iar cand am intrebat daca comisionul meu este negaocibil in aceste noi conditii aparute a spus ca doar daca nu vreau factura/bon pentru plata. Mentionez ca nu doresc sa nu platesc agentiei, ci sa platesc un commision mult mai mic datorita faptului că exista nereguli nesemnlate initial, dar si datorita faptului suma de 2% din valoarea apartamentului că este nejustificata in acest context. Iar comosionul vreau sa il platesc cu pe baza unei facturi/bon. Ce solutii legale exista pentru a solutiona aceasta cerere? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
korina1979, utilizator
Buna seara,
vizionarea unui apartament nu atrage plata vreunui comision. Platiti un comision numai daca veti cumpara imobilul prin intermediul acestei agentii, in alte conditii, repet, nefiind obligat la plata creunui ban.
In caz ca nu doreste sa emita factura/chitanta, nu platiti si nu semanti contractul de comisionare la perfectarea tranzactiei. Riscati sa dati bani pt care sa nu va relibereze nicio dovada de plata, iar in baza contractului pe care il semnati la perfectarea vanzarii sa va atraga in instanta pt a plati iar. Fiind vorba de vanzare, interesati-va daca agentia percepe comision de la ambele parti contractante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)
Sora mea a vizionat, pentru mine, un apartament cu altă agenție decât aceea cu care am încheiat noi contract. putem fi obligați să plătim comision ambelor agenții? Wipo Wipo Buna ziua, suntem in cautarea unui apartament si in ultimele luni am fost sa vizitam o gramada de apartamente gasite pe site-uri de imobiliare, majoritatea ... (vezi toată discuția)