avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

Buna ziua
Va rog sa ma ajutați intr-o problema legată de salarizare și anume: eu ca referent de resurse umane când m-am angajat in fisa postului mi s-au scris anumite atribuții ce țin de resurse , dar acum d-l director mi-a dat sa fac și salarizarea. Juristul a zis ca nu îmi face decizie pt ca salarizarea este in atribuția referentului de resurse umane și ca nu trebuie decizie doar trebuie sa completez fisa postului cu atribuția de salarizare. Este corect cum zice juristul?
Cel mai recent răspuns: silana07@yahoo.com , utilizator 11:47, 23 Noiembrie 2018
Solicitati juristului sa va comunice baza legala a sustinerii lui ... salarizarea a intrat in atributiile R.U. , datorita practicii unor angajatori si nu datatorita unui text de lege.

Intr-adevar, potrivit Codului Muncii:
art.40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....
Deci sa înțeleg ca nu este in fisa postului referentului de resurse umane sa facă salarizarea, decât dacă i se cere asta. Pana acum făcea contabilitatea. O sa întreb juristul legea prin care RU face salarizarea.Cine mai poate face salarizarea intr-o instituție?
Serviciul de Contabilitate mai poate face salarizarea.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin decizie - se poate numi un salariat ca și observator? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns : - directorul instituției noastre vrea să desemneze o comisie cu caracter permanent de ... (vezi toată discuția)
Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)
Salarizare si resurse umane in acelasi timp la bugetari adrian_st adrian_st Buna ziua! Am urmatoarea speta. In urma cu ceva ani, in baza unui concurs, am fost incadrat la o INSTITUTIE BUGETARA, ca economist salarizare, in principal, ... (vezi toată discuția)