avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot cere plata intretinerii diferentiat pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot cere plata intretinerii diferentiat pentru apartament la ultimul etaj neizolat

Buna ziua!
Avem, impreuna cu socrii, doua apartamente alaturate la ultimul etaj al unui bloc din sectorul 6 al Bucurestiului. Am renovat apartamentele, am pus geamurile termopan cele mai eficiente termic pe care le puteam lua, am schimbat caloriferele, am facut tot ce-ne statea in "putere" sa asiguram confortul termic.
Problema este ca blocul nu este anvelopat, terasa blocului fiind doar hidroizolata (si aceea veche si defecta) dar si faptul ca amplasarea apartamentului la etajul 9/9 face ca instalatia de termoficare conectata la RADET sa nu faca fata, iarna caloriferele fiind doar caldute (caldura la intrare in calorifer este de max 30 de grade celsius masurat).

Sa pot asigura iarna sau vara confortul termic (20-22 grade celsius) trebuie sa folosesc metode alternative (Aer conditionat, aeroterma/ventilator) PERMANENT pentru care, fireste, platesc in plus. In secunda in care am oprit AC-ul sau aeroterma, temperatura merge spre extreme. (17 grade iarna si 33-34 vara)

In primavara anului trecut am primit garantii de la presedintele de asociatie ca se va face hidro si termoizolatia terasei dar a ramas la stadiul de discutie. Intre timp banii s-au cheltuit pentru alte proiecte inutile cum ar fi imbunatatiri estetice cu pereti falsi in scara blocului. De vreun an hidroizolatia terasei s-a deteriorat pentru ca in bucatarie am infiltratii de apa ce au dus la igrasie si distrugerea partiala a mobilierului nou.
Mentionez ca unul apartamentele afectate are si asigurare (obligatorie si facultativa), fiind gaj pentru un credit imobiliar.

Intrebarea mea este: ce pot face sa determin asociatia de proprietari sa renoveze terasa blocului? Fonduri ar exista, avem amplasate pe bloc antene de la doi operatori GSM pentru care asociatia primeste bani fix deasupra apartamentelor noastre.

Sau daca nu, ce pot face sa beneficiez de o reducere la plata incalzirii intrucat efectele ei sunt minime,

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
felicz, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 13:26, 1 Decembrie 2018
Executarea de hidroizolatie tersa condominiu implica resurse financiare apreciabile care pot sa nu existe in gestiunea asociatiei de proprietari
Fiind vorba despre parte comuna condominiu,reparatiile trebuiesc dispuse de catre adunarea generala
Anterior ar trebui ca sa se obtina oferete din partea operatorilor economici autorizati,,urmand ca prin selectia de oferte comitetul executiv sa aleaga oferta ca satisface pretentiile
Legiuitorul nu a dispus norme in favoarea proprietarilor in cazul in care acestia beneficiaza de neajunsuri/prejudicii generate/favorizate de dezinteersul echipei manageriale de a asigura starea tehnica buna a partii comune de condominiu
După cum pare a-ți solicitat președintelui de asociație doar verbal repararea terasei ceea ce a rămas doar vorbe , solicitați inscris cu nr. de inregistrare ce-a ce doriți arătând că aveți asigurare pe locuință și că vinovații v-or fi trași la răspundere pt. daunele produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica individuala roxy_gri roxy_gri Buna seara! Am citit articolul 3 lg230/2007 insa din pacate nu am inteles, daca la un bloc de 4 etaje, eu locuind la etajul 4 din 4, deci ultimul, si pe ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa bloc ioanamari ioanamari Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are probleme cu termoizolatia terasei. Am informat administratorul si presedintele blocului ca am probleme si la ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatia blocului mirunapop mirunapop Buna ziua! Sunt un locatar care din nefericire locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc cu 6 etaje. Toate demersurile mele pe care le-am facut cu privire la ... (vezi toată discuția)