avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Casa de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Casa de pensie

Sunt pensionat la limita de varsta din 2015 si din octombrie 2018 m-am angajat cu contract de munca pe o perioadă nedeterminată. Trebuie sa anunt casa de pensii ? Ce pasi trebuie sa urmez? Cand trebuie sa duc adeverinta de venit la casa dupa fiecare an lucrat sau la încetarea activitatii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: vicamircea , utilizator 13:17, 28 Decembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatorie anuntarea Casa de Pensii pentru asa ceva... potrivit prevederilor art. 107 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Alin. (3) Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia.

Alin.(4) Pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii.

Asasar, legea nu impune realizarea unui stagiu minim de cotizare dupa pensionare pentru solicitarea recalculării.
Va multumesc si va doresc multa sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei de invaliditate carmen bodeanu carmen bodeanu daca am lucrat 2 ani ,dupa iesirea la pensie cu grad III invaliditate,pot sa ma duc la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei?acum sau la implinirea ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru stagii realizate dupa pensionare simavio simavio Daca un pensionar lucreaza de 1 an si jumatate cu contract de munca,cam dupa cat timp se poate prezenta la casa de pensii pentru a i se recalcula pensia cu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Dala16 Dala16 Buna ziua, Sunt pensionata la limita de varsta de la 1.07.2014, dar lucrez cu contract pe termen determinat. Intrebare: cum este mai bine, sa cer recalcularea ... (vezi toată discuția)