avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ordin deplasare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ordin deplasare

Lucrez la o firma care implica deplasarea zilnica cu autoturismul firmei, masina are gps si poate fi scoasa foaie de parcurs , totusi si bombardat de contabila de faptul ca trebuie sa intocmesc si ordin de deplasare fara sa primesc diurna, datorita faptului ca trebuie decontat tva de la motorina.
Este adevarat acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:49, 22 Februarie 2019
Intradevar, nu mai trebuie si ordin de deplasare.
Cum s-a spus si mai sus, nu trebuie. In Normele Codului Fiscal pt ART. 298 - Limitări speciale ale dreptului de deducere, se precizeaza:

(2) În cazul vehiculelor care sunt utilizate exclusiv în scopul activității economice, în sensul art. 298 alin. (1) din Codul fiscal, taxa aferentă cumpărării, achiziției intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului și cheltuielilor legate de aceste vehicule este deductibilă conform regulilor generale prevăzute la art. 297 și la art. 299 - 301 din Codul fiscal, nefiind aplicabilă limitarea la 50% a deducerii taxei. Utilizarea în scopul activității economice a unui vehicul cuprinde, fără a se limita la acestea: deplasări în țară sau în străinătate la clienți/furnizori, pentru prospectarea pieței, deplasări la locații unde se află puncte de lucru, la bancă, la vamă, la oficiile poștale, la autoritățile fiscale, utilizarea vehiculului de către personalul de conducere în exercitarea atribuțiilor de serviciu, deplasări pentru intervenție, service, reparații, utilizarea vehiculelor de test-drive de către dealerii auto. Este obligația persoanei impozabile să demonstreze că sunt îndeplinite toate condițiile legale pentru acordarea deducerii, astfel cum rezultă și din hotărârea Curții Europene de Justiție în Cauza C-268/83 D.A. Rompelman și E.A. Rompelman - Van Deelen împotriva Minister van Financien. În vederea exercitării dreptului de deducere a taxei orice persoană impozabilă trebuie să dețină documentele prevăzute de lege pentru deducerea taxei și să întocmească foaia de parcurs care trebuie să conțină cel puțin următoarele informații: categoria de vehicul utilizat, scopul și locul deplasării, kilometrii parcurși, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabilă pentru primă de casare autoturism sfsg sfsg Buna ziua, Care este monografia pentru factura reprezentand prima de casare in valoare de 6500 lei (inclusiv tva) pentru un autoturism achizitionat prin ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate carburant lilicu lilicu buna ziua o firma de paza efectueaza zilnic cu autoturismele proprii de interventie trasee de patrulare pe la toate obiectivele pazite si se deplaseaza si la ... (vezi toată discuția)
Consum masini persoana juridica ianuarie ianuarie Buna ziua Daca sunt o societate care detine masini ce transporta marfa, sunt obligat sa am un document intern in care sa fie precizat consumul ... (vezi toată discuția)