avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membru ONG si filiala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membru ONG si filiala

Bună ziua!
O persoana fizica poate fi membru fondator si membru in consiliul director la o organizatie neguvernamentala si simultan, membru si parte a consiliului director la filiala acestui ONG?
Cel mai recent răspuns: antalrob , utilizator 08:38, 7 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate prevedea in statut asa ceva. pentru ca membrii asociatiei sunt de fapt membrii tuturor filialelor. La adunarea generala a asociatiei participa delegati, tinand cont de gradul de reprezentare, de la fiecare filiala. Si dintre ei apar propuneri de candidati pentru structura de conducere centrala. Deci o persoana poate sa fie membru in comitetul director al filialei dar si in ce al structurii centrale.
La fel de bine se poate ca sa nu se prevada in statut asa ceva cu argumentul ca nu ar avea timpul fizic o persoana sa isi faca treaba in cele doua locuri, la centru si in teritoriu la sediul filialei.
Deci totul sta la vointa si la convingerea celor care au gandit ong-ul sau amajoritati din adunarea generala care au sustinut prin vot o anumita varianta, ambele ne incalcand vreo lege.
Dar nu poti fi membru in doua filiale.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns, va rog frumos argumentati de ce nu poate fi membru in doua filiale 0 persoana fizica ?
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
antalrob, utilizator
Daca nu a prevazut Statutul vreo conditionare sa limitare, raspunsul este da.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea consilului director al unei fundatii diana666 diana666 buna ziua, nu imi este foarte clar daca o fundatie \\\\\\"mama\\\\\\" care are infiintata filiala in alt judet, filiala cu personalitate juridica distinca ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei filiale a unei asociatii tip ong george_raican george_raican Am o fetita care are autism si merge intr-un centru de recuperare al unei asociatii tip ONG. Asociatia are 2 centre in doua localitati diferite dar in ... (vezi toată discuția)
Ong poate primi membri noi asociati? andrei vacaru andrei vacaru Buna ziua, Sunt membru fondator/asociat al unei asociatii asa cum este ea prevazuta de oug 26/2000. In statutul asociatiei se face o clasificare a membrilor ... (vezi toată discuția)