avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri fonduri mutuale - Declaratia unica 2019
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri fonduri mutuale - Declaratia unica 2019

Buna!
In anul 2018 am lichidat o investitie in fonduri mutuale in valuta. Am primit fisa de portofoliu cu catigul/pierderea rezultata.
Pentru declaratia unica cu valoarea valutei din ce data convertesc in lei? Data intrarii valorii in contul bancar, 31 dec 2018?

Si inca o intrebare. Pe parcursul anului 2018 am inchis un numar de tranzactii rezultand per totalul anului 2018 o pierdere neta. Tranzactiile au fost facute in valuta. Iau fiecare tranzactie si o convertesc cu cursul din data in care a avut loc sau iau valoarea per total si o convertesc cu cursul de la 31 dec 2018?

Mersi
Cel mai recent răspuns: cipraen , utilizator 11:13, 26 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din normele de aplicare la codul fiscal: În cazul transferurilor titlurilor de valoare exprimate în valută, prevăzute la art. 94 din Codul fiscal, cursul de schimb valutar utilizat în vederea determinării câștigului și a impozitului aferent este cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României valabil pentru ziua determinării câștigului.
Deci luati fiecare tranzactie si completati ca un tabel cu castigul/pierdere in valuta la fiecare data, cu valoare cursului de schib si la ultima coloana cu castigul /pierderea in lei si la final in josul paginii faceti totalul. Tot acest calcul cat si acea fisa de portofoliu, le pastrati bine acasa sa le puteti prezenta in caz de control.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Valoarea cursului de schimb e cel din ziua tranzactiei comunit de BNR la ora 13 sau cel comunicat in ziua precedenta?

Pentru 03.01.2020 cursul de schimb care se foloseste este 4.2608 (comunicat in 31.12.2019) sau 4.2922 (comunicat in 03,01.2020).

Se aplica si in acest caz pct. 304 alin (1) din OMFP 1802/2014 privind reglementarile contabile:
„Operatiunile privind incasarile si platile in valuta se inregistreaza in contabilitate la cursul de schimb valutar, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, de la data efectuarii operatiunii respective. In vederea asigurarii unui tratament contabil unitar, prin curs de schimb de la data efectuarii operatiunii se intelege cursul de schimb al pietei valutare, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, din ultima zi bancara anterioara operatiunii, disponibil ca informatie la momentul efectuarii operatiunii (incasare, plata, emitere de documente).”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)
Cum declar castiguri pe bursa sua? respect_ respect_ Am facut profit de $300 pe bursa din SUA. In 2018 am depus o suma in EURO pe un broker din SUA. Am schimbat acesti bani in USD si am cumparat ... (vezi toată discuția)
Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)