avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Punerea in executare a unei sentinte romanesti, in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Punerea in executare a unei sentinte romanesti, in germania


Buna seara,
Cum se poate pune in executare o sentinta de divort pronuntata in Romania, unde este stabilit si programul de viziatre al minorului, in Germania? Mai exact, daca dreptul de vizitare al minorului nu imi este respectat, eu fiind in Romania si el acolo, cum pot eu sa-mi apar acest drept, mai ales ca eu stiu ca daca , la noi in tara nu se respecta o sentinta, se poate ajunge la lucruri mai delicate.
Hotararea trebuie tradusa si apostilata, potrivit Conventiei de la Haga si adusa la cunostinta fostului sot. In cazul in care acesta nu respecta ceea ce este stabilit acolo, va trebui sa va adresati unui avocat din Germania care va va indruma asupra demersurilor posibil de urmat in astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înscriere divorţ pronunţat în străinătate mapostolro mapostolro Ce paşi ar trebui urmaţi pentru înscrierea menţiunilor pe actele de stare civilă, în urma divorţului pronunţat în Spania? S-a redactat sentinţa, care ... (vezi toată discuția)
Ajutor nerespectare hotarare judec. hasan hasan buna ziua. In urma unui divort copilul in varsta de 3 ani a fost incredintat mamei prin sentinta irevocabila.Tatal cetatean turc are program de vizita cu luare ... (vezi toată discuția)
Traducere hotarare divort anyany_34 anyany_34 Buna ziua. Am divortat in 2010. In Hot. de divort scrie ca fostul este de acord sa imi incredinteze copilul spre crestere si educare. Are dreptul la vizita la ... (vezi toată discuția)