avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recurs pt investire BO suspendat
Discuție deschisă în Executare silită

Recurs pt investire BO suspendat

Pentru un BO investit cu formula executorie s-a facut recurs. La tribunal s-a suspendat judecata recursului in baza art 242 pct 2 c.pr.c. Asta ce inseamna? Ca biletul nu poate fi executat? Ce trebuie facut pt a popri aceste sume?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 20:27, 23 Noiembrie 2009
Art. 242
Instanta va suspenda judecata:
1. cand amandoua partile o cer;
2. daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii. Cu toate acestea pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa.

Repuneti cauza pe rol si cereti judecarea in lipsa.
sa inteleg ca nu se poate face incredintarea spre executare? Adica eu trebuie sa fac ce, avand in vedere ca nu eu am facut recursul? Eu pot repune pe rol o cauza ce nu eu am initiat-o?

Care a fost solutia la instanta de fond?
in fond a fost admisa cererea de investire cu formula executorie.
In conformitate cu disp. art. 373^3
(1) Încheierea prin care presedintele instanntei respinge cererea de investire cu formulă executorie a hotărârii judecătoresti sau a altui înscris ori cererea de eliberare de către instanta atitlului executoriu în cazurile prevăzute de lege poate fi atacată cu recurs de către creditor.
Termenul de recurs este de 5 zile si curge de la pronuntare, pentru creditorul prezent, si de la comunicare, pentru cel lipsa (art. 373^3 alin. 1 Cod procedură civilă).
Încheierea prin care presedintele instantei admite cererea de investire cu formulă
executorie a hotărârii judecătoresti sau a altui înscris în cazurile prevăzute de lege nu este supusă nici unei cai de atac (art. 373^3 alin. 1^1 Cod procedură civilă).
Deci daca doresti poti face cerere de repunere a cauzei pe rol si la primul termeni poti solicita instantei respingerea recursului ca inadmisibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie stelian67 stelian67 Am mai multe intrebari cu privire la investire: -investirea este supusa cailor de atac? -Ce termen de comunicare exista pt comunicarea investirii? Pina ... (vezi toată discuția)
Art.269 cod proc.civ. (investire cu formula executorie!) tudorioan tudorioan O speta in aceasta materie, unde unui justitiabil i se refuza investirea cu formula executorie a unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva, devenita ... (vezi toată discuția)
Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)