avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine raspunde daca CMR-ul nu este semnat si ștampilat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine raspunde daca CMR-ul nu este semnat si ștampilat de expeditor?

Buna seara. Pentru un șofer de camion s-a întocmit proces verbal de amendă pentru ca expeditorul nu a semnat si nu a ștampilat CMR-ul la pozițiile prevăzute de formularul CMR.
Patronul zice ca e amenda șoferului si o impută șoferului.
Care este temeiul legal pentru această imputare?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 23:28, 9 Mai 2019
Conducatorul auto e obligat sa verifice actele inclusiv CMR, sunt chestii pe care le inveti cand dai de atestat, pe care presupun ca-l ai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la p/v intocmit in lipsa partii invinuite discover discover Buna ziua ! Revin pe forum cu urmatoarea problema . Camion oprit pentru control , de catre ISCTR , soferul prezinta urmatoarele documente : avize marfa , ... (vezi toată discuția)
Camion abandonat de angajat in strainatate Fraier Fraier Buna ziua! As vrea sa stiu cu pot trage la raspundere un angajat pe postul de conducator auto, care mi-a abandonat camionul in Danemarca. ... (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)