avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz.

Ma confrunt cu o dilema. Stiu ca se poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu-si respecta obligatiile. Intrebarea mea este dupa cate zile intarziere la plata salariului pot sa invoc acest motiv?
Sa va explic situatia, poate intelegeti mai bine:
- am semnat un contract individual de munca unde se specifica ziua de 15 a fiecarei luni de salariu si un salariu de 720 lei brut
- platile efective se efectuau in data de 5 si 20 a fiecarei luni, impartit pe jumatate salariul, si cu salarii mai mari decat ce e trecut in contract- 1200 lei
Ideea e ca de cateva luni nu mai suntem platiti la timp, asteptam chiar si 10 zile pana primim salariul, alteori primim doar o parte din ei.
Nu am semnat niciodata un fluturas.
Ca sa nu mai zic de orele suplimentare. Am facut foarte multe ore suplimentare si cand am avut nevoie de zile libere a trebuit sa le "recuperez".
Si mai vreau sa spun ca la sedinta generala ni s-a comunicat ca firma isi va trece angajatii in concediu fara plata 3 luni si in somaj tehnic alte 3 luni, doar in ACTE, ca sa nu mai platesca impozitele la stat.
Vreau sa ma angajez in alta companie fara sa stau in preaviz. Pot sa invoc angajatorului ca nu si-a respectat obligatiile asumate prin contract si astfel sa nu mai fiu obligata sa stau in preaviz?
Daca intampin probleme pot sa ma adresez ITM-ului?


Va multumesc pentru atentia acordata si pentru raspuns!


Cel mai recent răspuns: relli , utilizator 21:55, 24 Noiembrie 2009
Buna seara.
Da,art.79(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Acesta este un motiv ce il puteti invoca in cererea de demisie ,dar puteti avea o discutie cu angajatorul si puteti inceta C.M in:
- baza art.55 b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea ,
astfel nu mai aveti perioada de preaviz,contractul inceteaza la data semnari.
Succes !
Cu respect,Alexa...
Multumesc pentru raspuns!
Sper sa functioneze asa. Nu vreau sa fac valuri sau sa am neplaceri, dar stiu ca isi doresc sa respect preavizul. Nu am motive din moment ce nu si-au respectat angajamentele.

Multumesc inca o data pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz (neindeplinirea obligatiilor contractuale) nae2012 nae2012 Buna seara. As vrea sa menisionez fara preaviz invocand neexecutarea obligatiilor contractuale de catre angajator pe motiv ca in contract scrie ca voi ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz georgiana84 georgiana84 Buna ziua. Lucrez in cadrul unei firme de vreo 2 ani de zile. Din cauza ca patronul se poarta foarte urat cu mine as vrea sa imi dau demisia ,dar sa nu stau in ... (vezi toată discuția)
Demisie vasiliugheorghe vasiliugheorghe daca in contractul de munca este stipulat ca orele suplimentare se platesc sau se echivaleaza in libere iar firma nu respecta contractul,se poate demisiona in ... (vezi toată discuția)