avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reducere varsta de pensionare pentr 3 copii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reducere varsta de pensionare pentr 3 copii

Buna ziua. Mi s-a spus ca pot sa ies la pensie pentru limita de varsta daca am 3 copii , in situatia legii pensiilor in vigoare , nu in cea noua care prevede reducerea cu 6 ani.Este adevarat ? Daca da , un copil pe care il am in grija de la varsta de 5 ani si in plasament familial cu toate drepturile parintesti de la 6 ani , iar acum are 16 ani , poate fi considerat al 3-lea copil ? Mentionez ca am dreptul sa ies la pensie pentru limita de varsta in mai 2021. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anacami2 , utilizator 12:20, 25 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legislatia actuala nu acorda reducere de varsta pentru nasterea si cresterea copiilor.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare mircea_av mircea_av buna, sunt nascuta in 1960/15 ianuarie,am lucrat 16 ani la grupa a doua,am 3 copii ,as dori sa stiu dupa noile legi ,pe ce data sa la ce varsta pot iesi la ... (vezi toată discuția)
Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Anapmaria Anapmaria Bună ziua. Va rog sa ma ajutați cu o informație. Sunt născută în 1964,(55 de ani împliniți), am o vechime în munca 23 de ani și am dat naștere la ... (vezi toată discuția)