avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deturnare clienți
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deturnare clienți

Buna ziua. Administratorul unei societăți cu răspundere limitată , care este și asociat cu un procent de 30%, muta clientii societății către alta societate concurenta, probabil contra unei sume pe care o încasează fără forme legale. Ce acțiuni pot fi întreprinse de către asociatul majoritar ,( care este și creditor) pentru a stopa aceasta Operațiune si/sau pentru a recupera prejudiciul de la administrator ? Precizez faptul ca administratorul refuza convocarea AGA in vederea schimbării sale și , in cazul unei cereri de autorizare adresată instanței , exista posibilitatea ca pana la data soluționării , societatea sa-și piardă toți clientii și sa nu mai poată fi redresată. Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 15:24, 27 Mai 2019
Potrivit prevederilor art. 119 alin. (1) din Legea nr. 31/1990, consiliul de administraţie, respectiv directoratul, convoacă de îndată adunarea generală, la cererea acţionarilor reprezentând, individual sau împreună, cel puţin 5% din capitalul social.
Deci, in calitate de actionar majoritar aveti dreptul sa cereti, in scris cu confirmare de primire, convocarea unei AGA extraordinare.
In cazul în care consiliul de administraţie, respectiv directoratul, nu convoacă adunarea generală, instanţa de la sediul societăţii va putea autoriza convocarea adunării generale de către acţionarii care au formulat cererea, stabilind data de referinţă, data ţinerii adunării generale, persoana care o va prezida, cu aprobarea ordinii de zi [art. 119 alin. (3)].

Legea nr. 31/1990 obligă acţionarii,consiliiile de administratie si directoratele să-şi exercite drepturile cu bună-credinţă, cu respectarea drepturilor şi a intereselor legitime ale societăţii şi ale celorlalţi acţionari (art. 1361).

Deci cand veti sesiza instanta mentionati cu probe riscurile de intrare in insolventa frauduloasa si fara capacitate de redresare a situatiei pt a obtine o decizie rapida.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca aga nicoleta_85 nicoleta_85 cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca AGA, atat la un SA cat si la SRL? cu 5 % pot convoca adunarea ordinara? (vezi toată discuția)
Autorizare convocare aga art.119 alin 3 lg. 31/90 Cabinet Av Popa Alexandru Cabinet Av Popa Alexandru am o societate pe actiuni care nu convoaca aga la cererea actionarilor reprezentand peste 5% din capitalul social doresc sa fac o cerere de autorizare aga pe ... (vezi toată discuția)
Protejarea intereselor actionarilor minoritari papillon papillon Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt actionar minoritar intr-o societate pe actiuni iar actionarul majoritar este un \'\'domn\'\' ... (vezi toată discuția)