avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul la serviciu peste limita impusa de lege?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul la serviciu peste limita impusa de lege?

Buna seara!
Este normal ca într-un restaurant angajații să lucreze de vineri dimineata până luni dimineata doar cu o pauza de 1h sâmbătă, respectiv duminica de la 4 la 5. In cursul săptămânii fiind o zi la serviciu, o zi libera. Este legal acest lucru? Ce măsuri pot fi luate în acest caz? Se poate face o reclamație însă fără a-mi da identitatea? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 4 Iunie 2019
1. Nu este legala situatia dvs.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

3. Petitiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau în considerare și se claseaza, potrivit OG 27/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp odihna si pauza insidious insidious Lucrez la o firma si ma confrunt cu aceias problema ca restul... 8 ore pe zi/40 de ore pe saptamana. Problema care este.. defapt muncesc 6 ore jumate de luni ... (vezi toată discuția)
Sambete lucrate fara plata ContSters293554 ContSters293554 Buna seara . Sunt angajata la o firma de confectii iar patroana ne obliga se muncim doua sambete pe luna si nu plateste munca depusa , iar daca nu te ... (vezi toată discuția)
Sarbatori, legale libere razvanzan razvanzan Buna seara.Am si eu o nelamurire.Lucrez pe 3 schimburi,\"foc continuu\".Luna decembrie are 4 sambete si 4 duminici,plus 1, 25 si 26 sarbatori legale,26 ... (vezi toată discuția)