avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna ziua va rog sami raspundeti acum 3 ani am condus cu permisu suspendat pentru limita de viteza permisu fiind spaniol am platit amenda si misa inapoiat pa baza ca nu conduc pa teritoriu Romaniei timp de 3 luni in ziua de revelion am fost cu nepotica in varstra de 5 ani care era in ultimu stadiu am fost cu fetita la 3 spitale nu aveau salvari disponibile pentru Bucuresti pentru ca fetita trebuia operata in 2 ore alt fel murea masina o conducea nepoata mea care era incepatoare cu permis deo saptamana na avut curaj sa conduca spre.Bucuresti si nam incotro in disperare mam urcat la volal am depasit limita de viteza cu 18 peste ma oprit radaru si sa intocmit dosar penal conducere fara permis am primit pedeapsa 8 luni suspendare 90 de zile in folosu comunitatii si 1000 de roni amenda au trecut am dus dovezi de la spitalu Bucuresti inclusiv declaratia doctorului care nea trimis la Bucuresti nu mea luat in calcul circumstante antenuante au trecut 3 ani mam dus sami ridic permisu si misa spus ca e anulat .Am fost si am intrebat in Spania si misa spus ca Romanii nau nici un drept sami anuleze permisu care era spaniol va rog frumos spuneti ce trebuie sa fac pentru a redobandi permisu ? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:55, 5 Iunie 2019
Cred ca cei din Spania au dreptate, pentru ca:
1. In legislatia romaneasca nu exista vreun text legat de anularea permiselor emise de o autoritate straina.
2. Permisele romanesti nu se anuleaza chiar in orice conditii, daca infractiunea a fost savirsita pe teritoriu strain.

Art.203 din HG1391/2006
(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se dispune:
a) de șeful serviciului poliției rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătorești rămase definitivă, dispusă de o instanța din România;
b) de șeful poliției rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în baza unei hotărâri judecătorești rămase definitivă, pronunțată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracțiune săvărșită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvărșită legislația română prevede această măsură.
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de șeful serviciului poliției rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condițiile existenței unui certificat de deces.
(3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situațiile prevăzute la alin. (1).
(4) În termenul prevăzut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul poliției rutiere care a dispus anularea la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării mențiunii în evidenta.

[ link extern ]

Presupun ca nu v-au anuntat acasa conform alin 3.

Mergeti in audienta la seful politiei rutiere si lamuriti situatia, care e temeiul legislativ in baza caruia v-au anulat permisul si de ce nu vi l-au anulat autoritatile spaniole.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului adyadyady adyadyady imi poate fii anulat permisu de politia romana daca yo lam obtinut in spania ?? (vezi toată discuția)
Mi s-a suspendat 90 zile in romania permisul obtinut in spania cosmin_leonard cosmin_leonard in uma cu 3zile mi sa retinut permisul de conducere pe teritoriul romanie ,mergand prin localitate am fost surprins cu viteza de 103kmh,intrebarea este cum pot ... (vezi toată discuția)
Am permis spaniol și mi-a fost reținut în românia! cum îl ... Narcisastanica Narcisastanica Am carnet spaniol și mia fost reținut în România! Cum îl recuperez dacă eu sunt fără picioare și nu mai pot ajunge în Spania? (vezi toată discuția)