avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare mașină, proces vicii ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare mașină, proces vicii ascunse

Am vândut o mașină la vânzarea ei cumpărătorul a văzut-o cum arăta iar după ceva timp m-am trezit dat în judecată pentru vici ascunse iar cumpărătorul vrea bani înapoi ce pot face
Trebuie sa formulati intampinare. Luati legatura cu un avocat, ii prezentati situatia de fapt, cererea de chemare in judecata si vedeti ce spune.
Datele furnizate sunt insuficiente pentru analiza si eventual raspuns la obiect
Detaliati viciile ascunse invocate de cumparator
Cumparatorul are obligatia sa probeze in conditiile legii ca la achizitie existaru respectivele vicii
In lipsa unei expertize tehnice la momentul achizitiei,este hazardat sa ne pronuntam de momentul producerii viciilor ascunse
Articolul 1707 C. civ. reglementează condiţiile în care vânzătorul garantează cumpărătorul contra oricăror vicii ascunse.

Potrivit alin. (2) al art. 1707 C. civ., este ascuns acel viciu care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistență de specialitate, de către un cumpărător prudent și diligent. De asemenea, pentru a considera viciul ca fiind ascuns (ocult), este necesar, potrivit art. 1707 alin. (4) C. civ., ca dobânditorul să nu îl fi cunoscut la încheierea contractului.


Referitor la efectele garanţiei pentru vicii ascunse, art. 1710 alin. (1) C. civ. prevede că în temeiul obligaţiei de garanţie contra viciilor, cumpărătorul poate obţine, după caz:
a) înlăturarea viciilor de către vânzător sau pe cheltuiala acestuia;
b) înlocuirea bunului vândut cu un bun de acelaşi fel, însă lipsit de vicii;
c) reducerea corespunzătoare a preţului;
d) rezoluţiunea vânzării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul in care un vanzatorul vinde masina ... profesor44 profesor44 Cum se procedeaza in cazul in care un vanzatorul vinde masina cu vicii ascunse? (vezi toată discuția)
Intrebare promisiune bilaterala vanzare- cumparare Constantin2017 Constantin2017 Buna ziua.Va deranjez pe dvs,cu o intrevbare.In urma cu 4 luni de zile am facut ,o promisiune bilaterala vanzare-cumparare,pentru o garsoniera intr-un complex ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)