avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Examinare functionar public...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Examinare functionar public...

Buna seara,
Ma numesc Papa Cosmin-Ionut, sunt functionar public, din anul 2017, consilier superior, in cadrul unei agentii judetene si va rog sa imi spuneti daca exista un articol de lege care sa permita angajatorului sa ma examineze, alaturi de un consilier si un debutant, pentru ca am inteles ca se doreste eliminarea mea din cadrul agentiei, desi nu vad motivul legal...Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 15 Iunie 2019
Legea 188/1999
art.62^6
(1) Evaluarea anuală a performanțelor profesionale individuale ale funcționarilor publici se realizează pentru un an calendaristic, în perioada cuprinsă între 1 și 31 ianuarie din anul următor perioadei evaluate, pentru toți funcționarii publici care au desfășurat efectiv activitate minimum 6 luni în anul calendaristic pentru care se realizează evaluarea.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), evaluarea parțială a performanțelor profesionale individuale ale funcționarilor publici se realizează pentru o altă perioadă decât cea prevăzută la alin. (1), în oricare dintre următoarele situații:
a) la modificarea, suspendarea sau încetarea raporturilor de serviciu ale funcționarilor publici în condițiile legii, dacă perioada efectiv lucrată este de cel puțin 30 de zile consecutive;
b) la modificarea, suspendarea sau încetarea raportului de serviciu ori, după caz, a raportului de muncă al evaluatorului în condițiile legii, dacă perioada efectiv coordonată este de cel puțin 30 de zile consecutive. În cazul în care evaluatorul se află în imposibilitatea de drept sau de fapt constatată prin act administrativ de a realiza efectiv evaluarea, calitatea de evaluator revine persoanei care are calitatea de contrasemnatar al raportului de evaluare la data încetării, suspendării sau modificării, în condițiile legii, a raportului de serviciu ori, după caz, a raportului de muncă al evaluatorului, cu aplicarea corespunzătoare a dispozițiilor legale în ceea ce privește desemnarea unui alt contrasemnatar, atunci când este posibil potrivit structurii organizatorice;
c) atunci când, pe parcursul perioadei evaluate, funcționarul public este promovat în clasă sau în grad profesional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire calificativ anual functionari publici cu doi evaluatori DIANA_RU DIANA_RU [b]Cum se pune in aplicare art. 108 al H.G. nr. 611 / 2008 care prevede : [/b] ART. 108 - (1) Perioada evaluata este cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie ... (vezi toată discuția)
Fisa de evaluare maria8574 maria8574 Buna ziua! As dori si eu daca se poate sa-mi spuneti pana la ce data se elibereaza fisele de evaluare, deoarece eu lucrez ca functionar public si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Evaluare functionar public la reluare activitate DIANA_RU DIANA_RU Unui funcţionar public care a avut raportul de serviciu pentru concediu de creştere a copilului în vârstă de până la 2 ani i se poate întocmi raport de ... (vezi toată discuția)