avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi cresc finul fără sprijin din partea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi cresc finul fără sprijin din partea părinților, pentru că niciunul dintre ei nu vrea să-l întrețină. Unde se poate adresa pentru a-și obține drepturile?

Buna ziua
Eu va multumesc anticipat pentru atentia pe care o veti acorda intrebarii mele.

Am luat un fin botezat de noi de la tara sa faca liceul la Bucuresti. Copilul a avut 5,80 la admiterea la liceu si 8,35 in clasa a IX-a si 8,00 in clasa a X-a. Tatal natural nu-i plateste nici un fel de pensie, (traieste in concubinaj cu o femeie care are un copil mic) are 3 masini mici face taximetrie ilegal, nu mai are licenta si nu are un domiciliu stabil si posteaza pe facebook poze ca e la treaba cand in masina cu volan pe dreapta cand in masina.

Mama naturala in loc sa fie multumita ca are copilul in grija cuiva cu suflet nu mai vrea sa-i dea alocatia sau sa-i incarce cartela telefonica, si in plus nu vrea sa-l dea in judecata pe tatal natural ca sa primeasca copilul pensie. Deoarece munceste doar sotul al doilea al mamei ea sta acasa cu copii (12 ani si 4,5 ani) finul meu s-a incadrat la bursa sociala venitul pe cap de familie fiind 330 lei (inclus si finul meu care nu locuieste cu mama-sa )

Acum cand i-am spus sa pregateasca in septembrie actele de bursa a zis ca NU VREA sa faca nici un act, nu vrea sa-i dea adeverinta de venit tatal vitreg, ca nu munceste si umbla prin tabere si excursii!!! Aceste tabere si excursii au fost acordate gratuit pentru rezultate la invatatura si proiecte pentru finul meu.

Va rog frumos sa-mi spuneti unde trebuie sa se adreseze copilul nascut in 2002 pentru a-si capata drepturile legale de la parintii lui care nu vor sa-l intretina incalcand legea!

Va multumesc din suflet anticipat pentru orice directie imi veti indica sa duc copilul ca el a trecut in clasa a XI-a si nu vreau sa ajunga pe drumuri pentru ca e cuminte si invata zic eu destul de binisor pentru situatia lui de copil de pripas, Eu si sotul suntem pensionari il spal il hranesc mai cumpar unele haine, incaltaminte care-i trebuie ca a crescut tare mult de cand e la mine si imi este mila de el.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 17:30, 27 Iulie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti lua legatura cu cei de la dgaspc, puteti cere copilul in plasament si cere pensie de la ambii parinti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
dgaspc din judetul de domiciliu al meu sau al copilului?
multumesc pentru promptitudine
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti si discutati cu cei de la domiciliul dvs ca va sunt aproape si vedeti cam ce e de facut.
Responsabili sunt cei de la domiciliul copilului, ei pot face vizite la domiciliul copilului si pot vb cu parintii.

Mergeti si la autoritatea tutelara, intrebati la dgaspc unde sunt, ambele institutii tin de primarie, dar locatiile sunt diferite. Cautati pe internet, functie de sectorul unde va aflati, ca sa stiti adresele.

Masura plasamentului o ia instanta si conteaza unde e copilul in momentul cererii.
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi. Chiar imi pare rau ca sa nu-si obtina drepturile stabilite de stat si Codul familiei. Adevarul este ca pentru finutul meu am avut multe ganduri si multe insomnii dar pentru fiul meu nu am avut insomnii (doar un an cat l-am alaptat ma scula noaptea sa mai suga nitel). Pentru mine finutul meu este un fiu spiritual, si imi doresc sa isi gaseasca si el o cale in viata, sa invete sa mearga la facultate sa lucreze si sa-si ajute si el mai departe fratiorii vitregi mai mici.
Nu vreau sa ajunga pe drumuri ca acum e cel mai periculos pentru un adolescent (va implini 17 ani pe 12.12.2002).
Multumesc sper sa ma descurc sa-l rezolv bietul de el.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai scrieti pe aici cand veti avea nevoie de sprijin, poate cautam si le descurcam impreuna.

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma cu un sfat hacman hacman Buna seara Va expun o problema care nu stiu cum s-o depasesc, va rog sa ma ajutati cu un sfat. De multe ori am fost ajutata de dv asa ca acum va multumesc ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major Ramona Costen Ramona Costen Daca tatal meu i a platit pensia alimmentara fetei lui vitrege pana la varsta de 18 ani, iar mama fetei vrea sa il dea inca o data in judecata, se poate? Adica ... (vezi toată discuția)
Posibilitate adopție fin de botez KatalinS KatalinS Avem grija de finutul nostru încă de la naștere, eu împreună cu soțul, iar acum are 8 luni. Fina noastră mai are inca 5 copii în întreținere și nu ... (vezi toată discuția)