avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi cresc finul fără sprijin din partea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi cresc finul fără sprijin din partea părinților, pentru că niciunul dintre ei nu vrea să-l întrețină. Unde se poate adresa pentru a-și obține drepturile?

Buna ziua
Eu va multumesc anticipat pentru atentia pe care o veti acorda intrebarii mele.

Am luat un fin botezat de noi de la tara sa faca liceul la Bucuresti. Copilul a avut 5,80 la admiterea la liceu si 8,35 in clasa a IX-a si 8,00 in clasa a X-a. Tatal natural nu-i plateste nici un fel de pensie, (traieste in concubinaj cu o femeie care are un copil mic) are 3 masini mici face taximetrie ilegal, nu mai are licenta si nu are un domiciliu stabil si posteaza pe facebook poze ca e la treaba cand in masina cu volan pe dreapta cand in masina.

Mama naturala in loc sa fie multumita ca are copilul in grija cuiva cu suflet nu mai vrea sa-i dea alocatia sau sa-i incarce cartela telefonica, si in plus nu vrea sa-l dea in judecata pe tatal natural ca sa primeasca copilul pensie. Deoarece munceste doar sotul al doilea al mamei ea sta acasa cu copii (12 ani si 4,5 ani) finul meu s-a incadrat la bursa sociala venitul pe cap de familie fiind 330 lei (inclus si finul meu care nu locuieste cu mama-sa )

Acum cand i-am spus sa pregateasca in septembrie actele de bursa a zis ca NU VREA sa faca nici un act, nu vrea sa-i dea adeverinta de venit tatal vitreg, ca nu munceste si umbla prin tabere si excursii!!! Aceste tabere si excursii au fost acordate gratuit pentru rezultate la invatatura si proiecte pentru finul meu.

Va rog frumos sa-mi spuneti unde trebuie sa se adreseze copilul nascut in 2002 pentru a-si capata drepturile legale de la parintii lui care nu vor sa-l intretina incalcand legea!

Va multumesc din suflet anticipat pentru orice directie imi veti indica sa duc copilul ca el a trecut in clasa a XI-a si nu vreau sa ajunga pe drumuri pentru ca e cuminte si invata zic eu destul de binisor pentru situatia lui de copil de pripas, Eu si sotul suntem pensionari il spal il hranesc mai cumpar unele haine, incaltaminte care-i trebuie ca a crescut tare mult de cand e la mine si imi este mila de el.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 17:30, 27 Iulie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana sa ma casatoresc era o gluma intre colegii de la Mecanica fina unde lucram in 1986:" De ce te comporti asa ori esti de la Dalga?" Asta insemnand comportamente ciudate ilogice. Cata dreptate avea vorba asta glumeata a noastra!
Si da Dalga este un sat care apartine de comuna Dor Marunt unde sunt scoala generala, biserica si cateva buticuri de unde mama finutului meu(casnica!) cumpara cateva tigari pe zi si sucuri si dulciuri pentru ceilalti copii ai ei... in timp ce daca fiul cel mare a rugat-o sa-i ia si lui ceva, mama lui naturala i-a scazut din alocatie costul sucurilor !!! Desi e nascuta in Bucuresti si crescuta in Dor Marunt este o veritabila "dalganca" in sensul mai sus mentionat !
Mai am o intrebare va rog. Trebuie sa-i fac flotant/schimb resedinta la Bucuresti pentru a deschide in Bucuresti procesul? In acest caz avand in vedere ca peste tot se cere acordul parintelui copilului voi putea sa-i fac acesta mentiune la evidenta populatiei in CI-ul copilului ? Am inteles ca nu ar fi necesar acordul parintelui pentru un copil de 16 ani si 7 luni. Oricum mama i-a scos ochi finutului ca la inscrierea la liceu a venit si a semnat la secretariat acte si i-a reprosat ca "a dat semnatura pentru el" ca si cum el ar fi fost un infractor si ea ar fi garantat ca nu o sa mai faca prostii!
In sfarsit nu doresc decat sa-l ajut si culmea, parintii considera ca trebuie sa manance si sa se imbrace cu aer probabil. Ma rog e o prostie si o crasa nesimtire din partea lor, nu pot intelege, eu mi-as da sufletul pentru finutul meu iar mama lui natural nu vrea sa-i acorde dreptul legal ! Doar nu i-am zis sa-i dea chirie, intretinere si plata mesei asa cum ar fi platit daca ar fi stat la un camin de elevi! Si ingrijire medicala are si tot ce nu si-ar fi putut inchipui bietul de el. Ma rog vom vedea, sigur voi gasi oameni cumsacade si voi rezolva aceasta probleme.
Multumiri din suflet ca sunteti alaturi de mine si dragul meu finut in aceasta incercare prin care trecem.
Cu deosebita stima si consideratie,

Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
hacman, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic că nu trebuie să schimbați nimic.
Noţiunea de domiciliu trebuie avută în vedere în sens mai larg, interesând nu atât locuinţa statornică sau principală a părţii, cât adresa unde acesta locuieşte în mod efectiv. (și se va dispune oricum o anchetă socială).

Și chiar de-ar fi să vă plimbați de la București la Dâlga (puțin probabil, dacă indicați decizia pe care v-am dat-o eu mai sus și pe care o gasiți și pe net) pensia se datorează de la data cererii de chemare în judecată. Pentru acest motiv eu n-aș pierde vremea pe la ...protecții.
Buna ziua, multumesc pentru amabilitate si ajutor.
Pai daca judecatoria este in vacanta judecatoreasca cine primeste dosarul? se ocupa cineva pana se termina concediul?
Iar ancheta sociala unde se face? Dupa parerea mea ar trebui facuta aici la liceul unde invata(sa discute du diriginta, profesori, director) si la domicilui ales de copil (la nasa acasa unde sta tot anul scolar plus alte zile din vacanta scolara).
La Dalga unde locuieste mama naturala am vazut eu cum face ancheta primaria din Dor Marunt, la primarie cer acte: adeverinta de la ANAF care sunt veniturile membrilor familiei, declaratia notariala a mamei naturale ca nu are nici un fel de venit, adeverinta de la scoala pentru surioara de 12 ani si copie de pe certificatele de nastere a copiilor! Asa se face ancheta sociala pentru bursa sociala pe care a luat-o in clasa a X-a si a IX-a. Si ca sunt conditii bune asa precizeaza!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma cu un sfat hacman hacman Buna seara Va expun o problema care nu stiu cum s-o depasesc, va rog sa ma ajutati cu un sfat. De multe ori am fost ajutata de dv asa ca acum va multumesc ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major Ramona Costen Ramona Costen Daca tatal meu i a platit pensia alimmentara fetei lui vitrege pana la varsta de 18 ani, iar mama fetei vrea sa il dea inca o data in judecata, se poate? Adica ... (vezi toată discuția)
Posibilitate adopție fin de botez KatalinS KatalinS Avem grija de finutul nostru încă de la naștere, eu împreună cu soțul, iar acum are 8 luni. Fina noastră mai are inca 5 copii în întreținere și nu ... (vezi toată discuția)