avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe un teren primaria vrea sa construiasca 2 strazi iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe un teren primaria vrea sa construiasca 2 strazi iar pe celalalt l-au incadrat la spatii verzi

Buna ziua,

Detin doua terenuri la marginea Bucurestiului in Sectorul 3 pentru care am scos certificat de urbanism.

Terenul nr. 1:
-> este traversat de o conducta a companiei Transgaz (urmeaza sa depun actele necesare ptr a afla traseul exact al conductei si restrictiile)
-> regimul economic predominant UTR V5 (culoare de protectie fata de infrastructura) si partial UTR V1a (spatii verzi publice cu access nelimitat)
-> se afla in zona de restricte - "zona de atentie" aflata sub incidenta directivei SEVESO
-> primaria intentioneaza sa construiasca 2 artere de circulatie cu profil de 12m care vor traversa terenul si sa lateasca cele doua drumuri la care terenul are deschidere

Intrebari:
1.1. Pot cere despagubiri de la Transgaz?
1.2. Voi fi despagubit pentru terenul pierdut in urma construirii celor doua noi artere si largirii celor 2 strazi existente? Primaria ca sa poata construi cele doua artere pe terenul meu, mai intai trebuie sa treaca imobilul in proprietatea publica deci trebuie sa imi faca o oferta de cumparare, corect? Daca nu sunt contactat, ar trebui sa ii contactez eu?
1.3. Regimul economic (UTR V5 si UTR V1a) poate fi schimbat prin PUD? intreb asta ptr ca nu stiu cum e posibil ca terenul meu sa fie incadrat la spatii verzi iar pe lotul de langa mine sa fie un bloc de 7 etaje
1.4. ce reprezinta acea "zona de atentie" si care sunt restrictiile impuse?
1.5. carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a afla exact pe unde vor traversa terenul cele doua artere care urmeaza sa fie construite?



Terenul nr. 2:
-> este travesat de linii electrice aeriene (LEA) ce apartin companiei Transelectrica (urmeaza sa depun actele necesare ptr a afla pozitia exacta fata de teren)
-> regimul economic predominant UTR V5 (culoare de protectie fata de infrastructura) si partial UTR V4 (spatii verzi pentru protectia cursurilor de apa)
-> terenul este afectat de largirea celor doua strazi la care are deschidere
-> terenul se afla in zona de protectie areal cu potential arheologic (foarte amuzant, poate sa il intreb pe vecinu', care are doua niveluri de subsol, daca a gasit vreun dinozaur cand a spat fundatia)

Intrebari:
2.1. Pot cere despagubiri de la Transelectrica?
2.2. Voi fi despagubit pentru terenul pierdut in urma largirii celor doua strazi?
2.3. Ce se poate face in privinta regimului economic (UTR V5 si UTR V4)? intreb asta deoarece pe lotul din stanga sunt construite case si pe lotul din dreapta este un bloc cu 5 etaje iar terenul meu este incadrat in categoria spatii verzi.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: oannaville , utilizator 21:01, 30 Iulie 2019
*terenurile sunt intravilane agricole
nu e nicio firma care doreste sa imi ofere consultanta contracost pentru situatia mea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa construiesc pe acest teren ? scarabeul1984 scarabeul1984 Buna ziua, Nu am avut inca timp sa ajung la primarie sa incep demersul pentru actele de impartire a terenului. O sa intru in posesia unui teren intravilan de ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea terenului cu spatii verzi si utilitati subterane ( servituti) gerox gerox Sînt în litigiu cu primaria pentru retrocedarea unui teren ( mostenire , legea 10 ) pe care s-au construit ( în anii 1950) blocuri , scoala , crese etc ... (vezi toată discuția)
Despagubiri transgaz vlad19 vlad19 Buna ziua. Detin doua terenuri ce sunt traversate de magistrala de gaze transgaz. Unul este traversat de magistrala prin paman iar al doilea pe deascupara ... (vezi toată discuția)