avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Se poate beneficia de indemnizatiea de cresterea copilului daca sarcina este in a 3 a luna, iar vechimea la ultimul loc de munca este momentan tot de 3 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 8 Septembrie 2019
Câte luni trebuie lucrate pentru a beneficia de indemnizație?
12 luni la data nașterii copilului, lucrate în ultimele 24 de luni.
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie crestere a unui copil daca nu am lucrat anterior? StefaniaAnaIoana StefaniaAnaIoana Buna ziua, cum pot beneficia de indemnizatie de crestere a unui copil daca nu am lucrat anterior? Precizez ca sunt insarcinata in cateva saptamani si as dori ... (vezi toată discuția)
Buna ! sunt insarcinata , stiti daca se pot plati 12luni de munca ... Alexis09 Alexis09 Buna ! Sunt insarcinata , stiti daca se pot plati 12luni de munca inainte ….. (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil micutulcelmicut micutulcelmicut Buna ziua, Daca sint lucrate patru luni din ultimele douasprezece,se poate plati la Casa de Asigurari pentru a putea lua Concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)