avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Din realitatea zilelor noastre
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Din realitatea zilelor noastre

... Noi, "elevii antedecembriști" !
... Intr-o imagine care circula pe net, o elevă inconștientă din anii '70, probabil chiar '80, merge singură pe stradă către școală.
Doamne ferește, bine că am făcut revoluția aia, că nu se știe ce se alegea de generația mea cu halul în care ne-am riscat viețile mergând ampulea singuri spre școală.
Pe vremea aia toți eram la fel de inconștienți. Iarna o luam prin băltoace și zăpezi, nu ratam nici un petec de gheață ca să ne dăm pe el, eventual pe ghiozdane, iar vara ... nici nu vreau să mă gândesc, vara ne opream pe la gârlă, cei care ne-am școlit pe la țară.
Puteam să murim în mai multe variante și scenarii, dar cred că toți copiii din anii ăia aveam câte un înger păzitor deasupra capului de nu crăpam. Altă explicație nu e. Auzi, să mergi singur la școală, fără ... mama, ... fără tata, ... fără bonă, ... fără bodyguard, ... fără jeep, ... fără orice altă mașină, ... fără telefon mobil la care să te sune familia isterizată din 5 în 5 minute, ca să se asigure „că ești safe”, ... că ai apăsat corect pe clanța ușii, ... că n-ai alunecat pe vreo scară Richter, ... că nu ți-a căzut vreo macara sau vreun MIG 21 în cap, sau mai rău, n-ai sfârșit în vreun butoi din Caracal. Brrrrr ! ... Proști și inconștienți mai eram pe vremea aia, zău !!!
Și stai să vezi, că și după ce terminam orele, tot singuri ne duceam către case. Care pe jos, care atârnați de vreo căruță, care pe portbagajul unei biciclete, care cu tramvaiul sau troleul, și tot așa. Jeep avea doar Ceaușescu, îți dai seama !!? ... Mamele lucrau, tații la fel, bone nici nu existau în vocabular. Multă vreme, oamenii au crezut ca bone înseamnă doar „os” - în engleză. Copiii de azi își scrântesc gleznele dacă fac un pas pe poarta școlii, spre casă. După 3 pași amețesc, le curge sânge din nas și mor. Lăsați-mă, că mă apucă ,,frezoanele" numai când mă gândesc cum am mers eu la școală pe jos. Puteam sã fiu împușcat, rãpit dã extratereștri, sau putea sã sã repeadă unul în mine și sã-mi fure un rinichi !
Băi, și mai am amintiri din astea horror : săream coarda fără cască, ... jucam șotron fără genunchiere, ... mâncam mere din pom, nespălate, ... beam apă de la hidrant și ne încăpățânam să nu murim, chiar dacă puteam să luăm viruși cu 3 capete și denumiri de-ți îngheață sângele în vene, cum sunt cei de azi. Pe vremea mea, oamenii nu căutau E-uri pe etichete, ci doar prețul. Pfoaiii ...
N-am murit, nu ne-am îmbolnăvit, am mers pe jos și ne-am luat bătaie cu rigla la palmă când nu ne-am făcut lecțiile. Dar acum, mulți dintre noi știm că în Austria nu se vorbește austriaca.
PS
Și da, copiii de atunci erau sănătoși, sportivi și foarte inteligenți. Astăzi, dacă te uiți la ei prin parcuri, te îngrozești : rahitici, palizi, bolnăvicioși, nesiguri pe propriile picioare, incapabili de a lua decizii singuri în cele mai minore împrejurări, invidioși, plini de ură, violenți, needucați și mulți, foarte mulți, proști de băune. Nu cred că mai există copii care să cunoască joaca în grup. Ei știu doar despre tablete, telefoane și alte gadgeturi. Se "joacă" singuri în lumile lor virtuale, deconectați de la realitatea pe care n-o înțeleg. Totul e fals, perfid și malign ...
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 11:57, 2 Octombrie 2019
Si ce e mai aiurea...părinți acestor copii sunt copii de atunci...
S-a schimbat lumea si este musai ca si parintii si bunicii sa incercam sa ne adaptam cat de cat.
In urma cu 2 ani cand nepoata mea abia inplinise 7 ani, a venit la mina sa o ajut sa face niste setari in telefonul ei. Nu m-am descurcat.
Concluzia nepoatei?
" off ! - tataie tu esti deja expirat!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amintiri.... Magda Staicu Magda Staicu Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; ... (vezi toată discuția)
Copil 6 ani muscat de cainii unui "om" edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Duminica nepoata-mea, 6 ani peste cateva zile, ia bicicleta cu voie sa mearga la bunica, 500 m in sat, pe carare, din curtea unui bar a unei d-ne ... (vezi toată discuția)
Amenințarea cu scăderea notei la purtare. e mai important prestigiul liceului decât viața unui elev? ContSters444155 ContSters444155 Buna ziua, am si eu o intrebare destul de importanta avand in vedere faptul ca ne aflam in anul 2017 si traim intr-o tara care face parte din Uniunea ... (vezi toată discuția)