avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... A doua persoana in certificatul de inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

A doua persoana in certificatul de inmatriculare

Buna ziua,

Am cumparat o masina si urmeaza sa o transcriu pe bunica mea. Pe mine doresc sa ma trec utilizator in certificat.
Idee este ca nu inteleg urmatorul paragraf de pe drpciv.ro:

"7) Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului în forma prevăzută de lege la data dobândirii dreptului de proprietate, în original şi în copie, înregistrat în Registrul de evidență a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării în România, instituit la nivelul organului fiscal local.

În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se va prezenta şi documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi vehiculul, în original şi în copie."

Ce inseamna mai exact "documentul care sa ateste dreptul legal in virtutea caruia persoana poate folosi vehiculul" ?
Cel mai recent răspuns: Adeliabadabadu , utilizator 22:42, 26 Septembrie 2023
Sunt 2 aspecte si calitati distincte respectiv dreptul de proprietate si cel de folosinta
Am inteles, in cazul acesta este destul contractul de instrainare dobandire auto in care este trecuta bunica mea drept persoana care dobandeste?
Cum ati rezolvat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inregistrata pe c.m.i GXG29 GXG29 Buna ziua asa dori sa achizitionez o masina inregistrata pe C.M.I ce acte ar trebui sa fac cu aceea persoana pentru a cumpara masina . (vezi toată discuția)
Numere rosii, masina adusa din germania andreea_anghelescu andreea_anghelescu Buna ziua, Am achizitionat de curand o masina adusa din Germania si doresc sa o inmatriculez in Romania. Am nevoie cat mai repede de ea si ideea e in ... (vezi toată discuția)
Impozitare romaneasca pentru auto inmatriculat in bulgaria Codel Codel Buna ziua , Am cumparat in 2010 o masina din vidin,vreau sa o inmatriculez, Am fost la primarie sa o iau in evidenta si m-i sa spus ca daca vreau sa o o iau ... (vezi toată discuția)