avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registre si chitante in format electronic
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registre si chitante in format electronic

Buna, registrul de incasari si plati dar si chitantele se pot tine in format electronic? si daca da, care ar fi obligatiile pe care ar trebuii sa le indeplinesc?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:00, 30 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. În condiţiile utilizării sistemelor informatice, trebuie să fie respectate criteriile minimale privind programele informatice utilizate în domeniul financiar-contabil, prevăzute de Normele metodologice de întocmire şi utilizare a documentelor financiar-contabile, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 3.512/2008, cu completările ulterioare.
Va rog sa cititi de pe internet si Ordinul ministerului finantelor publice nr. 170/2015 pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind contabilitatea în partidă simplă
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
RJIP se poate tine, de exemplu, intr-un fisier Excel sau similar si totalul lunar se trece in registrul pe hartie. Chitantele pot fi editate intr-un format electronic, listate si inmanate clientului.

PS. Raspunsul meu este dat la intrebarea pusa pe care o consider incompleta. Este bine sa spuneti cine sunteti, cu ce va ocupati etc. pentru ca situatiile difera de la un caz la altul. De exemplu, de ce dati chitanta iar nu bon fiscal?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare ri ceciliao ceciliao 1. In ORDIN Nr. 3512 din 27 noiembrie 2008 se prevede: Art 18 \"Registrele de contabilitate se pot prezenta sub formă de registru, foi volante sau listări ... (vezi toată discuția)
Pfa registre electronice bucur_adriana bucur_adriana daca am un pfa, pot sa tin registrele de vanzare, cumparare, incasari si plati electronic? trebuie sa instiintez la finante ....sau care e procedura ? va ... (vezi toată discuția)
Completare rjip intreprindere individuala MoraruAnca MoraruAnca Buna seara. Am si eu unele nelamuriri, daca se poate sa ma ajute cineva? Am o intreprindere individuala, activitate machior. 1- Produsele care le cumpar le ... (vezi toată discuția)