avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din devalmasie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din devalmasie

Buna ziua,
Am cumparat o casa intr-un set de case insiruite. Terenul tuturor caselor este in acte in devalmasie, chiar daca fizic fiecare proprietar are terenul imprejmuit cu gard. Am discutat cu vecini si sunt de acord sa iesim din devalmasie.
Ce solutii avem?
Actiune in instanta? Ar fi preferabil ceva pe cale amiabila la notariat, din ratiuni de timp si costuri.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: jamesbond12 , utilizator 14:03, 13 Ianuarie 2020
Initiati procedura partajarii notariale.

Succes.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e devalmasie, e indiviziune.
Devalmasia e doar intre soti.
Daca terenurile alcatuiesc un singur lot mare, intai trebuie sa incheiati un act de dezmambrare, prin care sa se separe juridic bucatile si sa se individualizeze prin alocarea unui numar cadastral distinct.
Ulterior, dupa semnarea actului de dezmembrare si intabularea acestuia,puteti incheia partajul
multumesc pentru raspuns. Oricum avand in vedere ca proprietatea a fost achizitionata cu credit bancare, ce are ca si gaz cota parte din teren si imobilul, va trebui intai sa obtinem un acord de la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit mostenire un teren pe numele meu , pe care am construit ... cris1957 cris1957 Am primit mostenire un teren pe numele meu , pe care am construit o casă in timpul casatoriei. Toate actele, inclusiv intabularea, figurează pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Mostenire si iesire din indiviziune lyly78 lyly78 buna seara ! am mostenit o casa cu teren impreuna cu fratele meu . curtea unde este casa este in indiviziune cu inca 2 proprietari(curte comuna la 3 familii) . ... (vezi toată discuția)
As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)