avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Despre autorizarea desfasurarii exercitiului comercial.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Despre autorizarea desfasurarii exercitiului comercial.

Buna ziua.De curand am deschis un I.I, am facut sediul acasa si am declarat punctul de lucru intr-un spatiu pe care l-am inchiriat.Dupa ce am terminat cu toate actele la Camera de comert m-au trimis la primarie dar acolo am dat de greu din cauza angajatilor de acolo care se uita la tine parca ai fi ultimul om si daca ii intrebi ceva isi gasesc de treaba si te mai tin sa astepti minute bune si din cauza aceasta am dorit sa apelez la dvs.De la primarie mi-a dat o cerere catre DL. PRIMAR si la care trebuie sa anexez urmatoarele:Statul firmei, titlu de proprietate si spatiu,contract de inchiriere, certificat de inregistrare cu anexe, chitanta taxa autorizare, certificat constatator,contract cu firma de salubritate.Iar o doamna mi-a si ceva de un act de la cel care a inchiriat precum ca am voie sa fac spatiu comercial sau ceva de genul, nu am inteles exact pentru ca nu a vrut sa repete a doua oara si m-a trimis sa platesc un avocat.Poate cineva de aici sa imi explice exact ce copii trebuie sa anexez mai exact, si sa imi explice mai exact unde gasesc majoritatea actelor precizate mai sus sau taxa de autorizare un o pot plati?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andyn67 , utilizator 15:39, 10 Decembrie 2009
- Statul firmei, titlu de proprietate si spatiu,contract de inchiriere- le aveti pentru ca le-ati depus la registrul comertului cand v-ati inregistrat II,
- certificat de inregistrare cu anexe - v-au fost eliberate de la Registrul comertului ( este un certificat de culoare bleu si un certificat constator in care se precizeaza ca se desfasoara activitati la sediu sau punct de lucru dupa cum ati declarat la inregistrare)
- chitanta taxa autorizare - se plateste la primarie
-contract cu firma de salubritate mergeti la firma de salubritate din localitate si faceti contract.
Doamna de la primarie probabil s-a referit ca pe langa actul de inchiriere sa aveti si actul care atesta ca cel care v-a inchiriat este proprietarul spatiului.
In legatura cu faptul ca ar trebui sa aveti un document din care sa reiasa ca in acel spatiu se pot desfasura activitati, acest lucru e cerut numai daca sediu/punctul de lucru este deschis intr-un bloc, situatie in care se cere acordul veciznilor penstru a desfasura activitate
Multumesc mult.Am fost astazi la primarie iar, i-am spus doamnei ca statutul firmei contractul le-am depus la registrul comertului si a inceput sa se tipe si a zis sa vin cand am toate actele.Pot sa iau aceste acte inapoi de la registrul comertului?
Inca o intrebare ca sa nu mai fac un topic nou.De la Registrul comertului firma mi s-a inregistrat NUME I.I.Ce trebuie sa fac ca sa pot rula cu alt nume cum ar veni ElectroShop, un nume cu care sa imi fac reclama si sa lipesc afise.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
andyn67, utilizator
Ma mira faptul ca nu ati oprit si dvs un exemplar din statut. Tot ce puteti face este sa mergeti la ORC sa depuneti o cerere de eliberare copii din arhiva. Vi se elibereaza contra cost.
In privinta numelui ..nu-l puteti utiliza decat pe cel cu care v-ati inregistrat la ORC.
Ceva copii mi-a lasat domnisoara de la camera de comert dar nu stiu exact care este statul, daca imi puteti zice dvs.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu magazin mixt, acte necesare Dani Ela 112 Dani Ela 112 As vrea sa inchiriez un spatiu pentru a deschide un magazin mixt in zona rurala si nu stiu ce acte imi trebuie si nici cu ce sa incep ... As vrea daca se poate ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru EDY.MILAN EDY.MILAN AM O FIRMA DE APARTAMENT :) VREAU SA DESCHID UN PUNCT DE LUCRU SA IMI POT DESFASURA ACTIVITATEA IN PACE .INTRE TIMP AM INCHIRIAT UN SPATIU ,CARE SUNT ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma AnaMaria08M AnaMaria08M Buna ziua, Imi doresc sa-mi fac un magazin online. Pentru asta trebuie sa infiintez o firma, din cate am citit SRL-urile sunt cele mai intalnite. Sediul social ... (vezi toată discuția)