avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot accede la profesii juridice in Romania cu diploma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot accede la profesii juridice in Romania cu diploma din strainatate?

Am absolvit o facultate de drept din strainatate (UE) , Maastricht University si am primit un atestat de echivalare de la MEN, cu urmatoarele mentiuni:

"In baza prevederilor OMECT nr. 4022/2008 cu modificarile si completarile ulterioare si ale OMENCS nr. 6121/2016, se atesta ca diploma de bachelor, eliberata ... , se echivaleaza cu diploma de licenta (ciclul I) in domeniul Drept, specializarea Drept european si international.
Prezentul atestat reprezinta o echivalare a studiilor obtinute in strainatate, raportata la sistemul de educatie din Romania si confera aceleasi drepturi cu cele obtinute de absolventii institutiilor de invatamant superior similare, acreditate, din Romania."

As vrea sa aflu concret daca in baza acestui atestat si a diplomei de licenta ma pot inscrie la examenele de barou, admitere la institutul de magistratura, in profesiile de consilier juridic, executor judecatoresc, etc. in acelasi mod ca si un absolvent din Romania? Desigur lipsa de cunostinte in dreptul romanesc e o problema pe care va trebui sa mi-o asum si sa o rectific pe cont propriu, dar asta nu face obiectul intrebarii mele.

In eventualitatea in care nu cunoasteti raspunsul, unde as putea sa ma adresez pentru lamuriri?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:34, 12 Martie 2020
Ca sa primiti un raspuns concludent va puteti adresa :
- pentru avocatura
Uniunea Naţională a Barourilor din România
[ link extern ] /

- pentru magistratura
Institutul Național al Magistraturii
[ link extern ] /

- pentru consilier juridic
Ordinul Consilierilor Juridici din România
[ link extern ]

- executor judecatoresc
Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România
Email: uniune@executori.ro
Daca am inteles eu bine situatia ati avea raspuns favorabil la intrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalarea studiilor de drept facute in strainatate pisicapisica pisicapisica Am absolvit o facultate de drept din strainatate (UE) si am primit un atestat de echivalare de la MEN, cu urmatoarele mentiuni: \"In baza prevederilor OMECT ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii andreibb andreibb Buna seara, Ma adresez Dumneavoastra in speranta ca mi-ati putea lamuri o intrebare. Am absolvit o facultate de drept din strainatate (UE) si am primit ... (vezi toată discuția)
Traducator juridic livia_valentina livia_valentina Buna ziua, sunt de 8 ani in Spania. Am inceput si terminat facultatea de drept aici (liceul l-am terminat in Romania). Anul acesta am dobandit si cetatenia ... (vezi toată discuția)