avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ASIGURARE MEDICALA ANGAJATI PROGRAM 8 ORE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ASIGURARE MEDICALA ANGAJATI PROGRAM 8 ORE

Buna Seara,

De curand am semnat reducerea programului la 4 ore de la 8 ore.
Am avut nevoie sa fac niste analize si a trebuit sa le platesc deoarece firma asigura beneficii medicale doar angajatilor cu program normal de 8 ore.
Exista posibilitatea sa fac o sesizare la consiliul discriminarii, itm in acest sens, nu mi se pare normal ca fiind la 4 ore sa nu beneficie de jumatate din serviciile medicale al angajatilor cu program de 8ore.

VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:54, 24 Martie 2020
Exista acea posibilitate , intrucat salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
In contractele colective, nu se specifica despre asigurarea salariatilor, nu este un beneficiu extra, ramas la atitudinea angajatorului?Exista vreun articol in legislatia muncii la care faceti referire? Va multumesc.
Art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
......

OUG 158/2005
art. 1
(1) Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asigurați, au dreptul, în condițiile prezentei ordonanțe de urgență, pe perioada în care au domiciliul sau reședința pe teritoriul României, la concedii medicale și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, dacă:
A. realizează venituri din desfășurarea unei activități în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, precum și alte venituri asimilate salariilor, cu respectarea prevederilor legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi legale salariale mihai-liviu mihai-liviu DACA SUNT ANGAJAT CU NORMA DE 2 ORE BENEFICIEZ DE ASIGURARE MEDICALA? CE ALTE DREPTURI MAI AM? MULTUMESC. (vezi toată discuția)
Carte de munca pe 2 ore AniOevet AniOevet Buna ziua, angajatorul nu poate face carte de munca decat pe doua ora. Eu vreau sa stiu daca beneficiez de asigurare medicala in cazul in care contractul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si concediu maternitate la 2 contracte de munca mariada2002 mariada2002 Lucrez in sistemul privat cu norma intreaga si intr-o institutie publica cu timp partial. Beneficiez de concediu de odihna si concediu de maternitate si apoi ... (vezi toată discuția)