avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala , nerespectare program de vizitare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala , nerespectare program de vizitare minor

Buna ziua,
As avea nevoie de niste informatii in legatura cu o eventuala plangere penala. fosta mea sotie este plecata cu copilul meu in alta tara din cadrul europei. dreptul meu de vizitare al copilului este clar stabilit prin sentin;a de divort, de doua ori pe luna, vacanta vara, etc. am acceptat verbal ca ea sa plece in afara tarii cu copilul, cu conditia (repet, nu avem nimic scris), ca el sa poata veni de cel putin 3 ori pe an, de sarbatori, chestie pe care nu o respecta. in eventualitatea ca a/si face o plangere penala, pt nerespectatrea hotararii judecatoresti, ce sanse am, ea fiind plecata definitiv in germania, recasatorita acolo. cum se poate reyolva o situatie de acest ge? ce sanse are totusi, fiind o asa distanta mare? am vazut in codul penal ca daca nu respecta programul de viyitare, poate fi sanctionata cu amenda sau trei luni inchisoare. dar, daca ea se afla pe altundeva decata in tara, cum pot fi acetse sanctiuni duse la indeplinire?
Ea nu putea sa plece din tara fara a avea o declaratie expres data de dvs.in acest sens. Se incadreaza foarte bine si la rapire . Formulati o plangere penala impotriva ei si indicati adresa (domiciliul ei ) de acolo pentru a putea fi citata de catre parchet. Chiar daca celalalt sot a fost de acord sa infieze copilul tot trebuia ca dvs. sa va dati acordul.
@Raluca - Te grabesti ca fata mare la maritat! Doamna respectiva avea TOT DRETUL DIN LUME sa plece daca exista o hotarare judecatoreasca de divort prin care i se incredinteaza copilul minor! Fara sa aiba nevoie de acceptul nimanui poate pleca oriunde doreste!

@Saromandus- Sfatul meu este sa procedati in felul urmator : aflati adresa exacta a sotiei , locul sau de munca si apelati la un executor judecatoresc prin intermediul caruia sa ii trimiteti o notificare prin care ii aduceti la cunostiinta faptul ca , daca nu respecta hotararea judecatoreasca , ii veti face plangere penala! Din punctul meu de vedere este oricum o fortare care ar putea sa tina si va explic si de ce: fosta dvs sotie nu va impiedica cu absolut nimic sa va vizitati copilul! Iar dvs trebuia sa va asigurati printr-un document scris , autentificat la notar , ca sotia va trimite copilul in vizita la dvs sau cel putin va va suporta chetuielile legate de cazare si deplasare in cazul in care va duceti dvs sa-l vizitati!
O eventuala plangere penala nu va avea nici un efect deoarece nimeni nu va interzice sa va vedeti copilul!
Succes!
MIHAI GRIGORE a scris:

Iar dvs trebuia sa va asigurati printr-un document scris , autentificat la notar , ca sotia va trimite copilul in vizita la dvs sau cel putin va va suporta chetuielile legate de cazare si deplasare in cazul in care va duceti dvs sa-l vizitati!
O eventuala plangere penala nu va avea nici un efect deoarece nimeni nu va interzice sa va vedeti copilul!
Succes!


Totusi sa fim realisti cu cheltuielile de cazare si deplasare!
Mi se pare ca s-a ajuns cam departe.
Parerea mea...
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
misu183, utilizator
Si totusi, o plangere penala se impune pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti(art.271 Cod penal) si pentru rapire cum a mentionat si ralucastefan...
Nu cred ca in acea sentinta de divort s-a mentionat ca parintele caruia nu i s-a incredintat minorul trebuie sa-l caute in strainatate pentru a-l vedea.
Plangerea penala o faceti in baza art 307 alin 2 cod penal...
Si nu trebuie sa o notificati pe fosta sotie in legatura cu acet lucru, insa ar trebui sa stiti adresa ei actuala sau cel putin sa indicati organului de urmarire penala o persoana care stie adresa actuala (de preferinta o rude a fostei sotii).

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Ajutor nerespectare hotarare judec. hasan hasan buna ziua. In urma unui divort copilul in varsta de 3 ani a fost incredintat mamei prin sentinta irevocabila.Tatal cetatean turc are program de vizita cu luare ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)