avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala , nerespectare program de vizitare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala , nerespectare program de vizitare minor

Buna ziua,
As avea nevoie de niste informatii in legatura cu o eventuala plangere penala. fosta mea sotie este plecata cu copilul meu in alta tara din cadrul europei. dreptul meu de vizitare al copilului este clar stabilit prin sentin;a de divort, de doua ori pe luna, vacanta vara, etc. am acceptat verbal ca ea sa plece in afara tarii cu copilul, cu conditia (repet, nu avem nimic scris), ca el sa poata veni de cel putin 3 ori pe an, de sarbatori, chestie pe care nu o respecta. in eventualitatea ca a/si face o plangere penala, pt nerespectatrea hotararii judecatoresti, ce sanse am, ea fiind plecata definitiv in germania, recasatorita acolo. cum se poate reyolva o situatie de acest ge? ce sanse are totusi, fiind o asa distanta mare? am vazut in codul penal ca daca nu respecta programul de viyitare, poate fi sanctionata cu amenda sau trei luni inchisoare. dar, daca ea se afla pe altundeva decata in tara, cum pot fi acetse sanctiuni duse la indeplinire?
Nu cred ca exista nici un text de lege in aceasta privinta.Depinde de modul in care se va stabili de catre instanta exercitarea dreptului la legaturi personale cu minorul.
Cel mai just ar fi sa se stabileasca in sarcina ambelor parti in procente egale.Spun aceasta deoarece exercitarea drepturilor se face in interesul suprem al minorului.
Poate ca s-ar putea lua in seama de catre instanta si culpa sotilor la desfacerea casatoriei.Spre exemplu, daca culpa este exclusiva va suporta sotul aflat in culpa exclusiva iar in caz de culpa comuna procentele sa fie egale.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Ajutor nerespectare hotarare judec. hasan hasan buna ziua. In urma unui divort copilul in varsta de 3 ani a fost incredintat mamei prin sentinta irevocabila.Tatal cetatean turc are program de vizita cu luare ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)