avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare cabinet stomatologic ( PFA )
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare cabinet stomatologic ( PFA )

Pt infiintarea unui cabinet stomatologic primaria ne cere acordul scris al vecinilor direct afectati si a 2/3 din colocatari, ceea ce este imposibil de obtinut in conditiile actuale.
Care este procedura judecatoreasca in acest caz, pt ca sunt cabinete care au obtinut in acest fel.
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 19:55, 3 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conformitate cu prevederile Legii nr. 196 din 20 iulie 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, Art. 40 (1), "Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării".

Legea in vigoare este aplicabila si obligatorie. Orice derogare de la lege se poate face doar in baza unei prevederi legale exprese, ceea ce nu este cazul, pana la data curenta nu s-a adoptat o astfel de derogare prin masurile dispuse pe durata starii de urgenta.

Faceti demersurile necesare in vederea obtinerii acordului comitetului executiv si al proprietarilor direct afectati, cu care se invecineaza spatiul in plan orizontal si vertical, precum si intreaga documentatie prevazuta de lege.

Pentru o actiune inteleiata, trebuie sa dovediti ca ati luat, fara succes, toate masurile necesare pentru obtinerea documentatiei legale, in caz contrar, actiunea dv. risca sa fie respinsa. Pentru un caz de respingere, puteti verifica aici: [ link extern ]

Legea 196/2018: [ link extern ]

De exemplu, actele solicitate actual de primarie [5, 6], aici: [ link extern ] /
[ link extern ] /

De asemenea, pe perioada starii de urgenta, este suspendata de drept judecata cauzelor, pana la alte masuri ulterioare, urmand ca dupa revocarea masurii sa se reia judecata cauzelor.

Mai multe informatii despre autorizare, aici: [ link extern ] /

Pentru o opinie intemeiata, este necesara analiza cerintelor primariei si a documentatiei.

Va rog sa apelati pentru analiza cazului si sprijin.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va scriu in legatura cu o situatie cu care ma confrunt. ... Utilizator1987 Utilizator1987 Buna seara. Va scriu in legatura cu o situatie cu care ma confrunt. Detin un apartament la parterul unui bloc cu 4 etaje, nu este inca spatiu comercial. In ... (vezi toată discuția)