avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj tehnic

Conform răspunsului dumnevoastră ca nu pot întra în șomaj tehnic dacă am o decizie de invaliditate gradul 3 cu drept de munca 4 ore. Ce pot face dacă nu pot beneficia de șomaj tehnic. Angajatorul unde lucrez spune ca nu ma poate trimite sa lucrez cu 4 ore conform deciziei deoarece instituția la care lucrez are toți angajați în șomaj tehnic și nu are unde sa ma detașeze conform deciziei de invaliditate. Ce pot face în situația asta. Aștept un răspuns unde ma pot adresa pt. rezolvarea problemei. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 29 Mai 2020
Art. 56. [cazurile incetarii de drept a contractului individual de munca]-Legea 53/2003 Codul muncii
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, cu caracter exceptional, pentru salariata care opteaza in scris pentru continuarea executarii contractului individual de munca, in termen de 30 de zile calendaristice anterior implinirii conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la varsta de 65 de ani; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II; [a se vedea Decizia Curtii Constitutionale nr. 759/2017].

Dvs. nu mai lucrati pentru acel angajator, contractul in baza caruia ati lucrat pana acum a incetat in urma primiri deciziei de pensionare cu invaliditate grad III, conform a ceea ce am ingrosat mai sus.
Discutati cu angajatorul ar fi trebuit sa stie ca v-am spus mai sus.
Angajatorul mai are optiunea sa va reangajeze cu un program de max. 4 ore/ zi, datorita gradului de invaliditate ce permite efectuarea doar acestui program, de 4 ore/zi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai deschideti mai multe topicuri legate de aceeasi problema .. continuati discutia in topicul initial deschis
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim / invaliditate grad iii Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, angajat cu decizie de pensionare pt invaliditate grad III si cu recomandare medic specialist la program de 4 ore: ii inceteaza CIM de drept si ii ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca. kiwiutza kiwiutza Bună seara! În ce condiții comitetul executiv poate lua hotărârea de a da afara o femeie de serviciu ce așteaptă decizia de pensionare? Va mulțumesc ... (vezi toată discuția)
Data de pensionare salariat buna ziua, in cazul unui salariat ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 Data de pesnionare salariat Buna ziua, In cazul unui salariat care implineste varsta standard de pensionare pe 28.05.2022 (sambata) cu ce data trebuie ... (vezi toată discuția)