avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 98/1999 - mai este valabila ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 98/1999 - mai este valabila ?

Buna ziua,

Exista OUG 98/1999 care reglementeaza conditiile si cuantumul salariilor compensatorii intr-o unitate.

Mai este valabila ? Codul Muncii actualizat suprascrie aceasta OUG ?

Multumesc,
Dan.
Cel mai recent răspuns: brosky , utilizator 13:15, 11 Iunie 2020
Este in vigoare ... Măsurile de protecţie prevăzute de ordonanţa de urgenţă se aplică salariaţilor încadraţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată şi care sunt disponibilizaţi prin concedieri colective, efectuate în procesele de restructurare, reorganizare, închidere operaţională parţială sau totală a activităţii, privatizare sau lichidare, de către societăţi comerciale, companii naţionale, societăţi naţionale, precum şi regii autonome, societăţi comerciale ori alte unităţi aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale, unităţi şi instituţii finanţate din fonduri bugetare şi extrabugetare.
Adica, se aplica doar companiilor de stat ?
Intr-adevar ,numai celor de stat se aplica.
Nu-s de meserie dar eu ajuta-ma sa inteleg sau sa vad in lege unde se limiteaza aplicabilitatea legii doar la companii de stat pentru ca din ce înțeleg eu daca formatez textul:

Măsurile de protecţie prevăzute de ordonanţa de urgenţă se aplică salariaţilor încadraţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată şi care sunt disponibilizaţi prin concedieri colective, efectuate în procesele de restructurare, reorganizare, închidere operaţională parţială sau totală a activităţii, privatizare sau lichidare,de către

societăţi comerciale,
companii naţionale,
societăţi naţionale,
precum şi regii autonome,
societăţi comerciale ori alte unităţi aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale,
unităţi şi instituţii finanţate din fonduri bugetare şi extrabugetare.

In sensul ca se specifica societati comerciale si separat, dupa mai multe enumerari , apare "ori ale unitati". ORI = SAU. Deci, societati comerciale, etc... SAU unitati aflate sub autoritatea...

Gresesc ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere bugetar marioboss1 marioboss1 ma intereseaza sa aflu daca pot beneficia de cel putin un salariu compensatoriu conform ccm la nivel national-mentioneaza ca urmeaza sa fiu dat in somaj-desi ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca pe ramura in administratia publica alecramm alecramm buna ziua nu gasesc CCM in administratia publica caut daca se acorda plati compensatorii la disponibilizari colective VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Salariile compensatorii nu se mai acorda? ContSters81953 ContSters81953 Lucrez personal contractual la o directie de sanatate publica si am intrat in preaviz de concediere pe motiv de restructurare.Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)