avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul continua poprirea
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul continua poprirea

Buna seara. In 2013 am primit o citatie de la executorul judecatoresc pentruun credit neplatit, s-a oprit o suma de bani din salariu pana in 2018, apoi nu am mai avut poprire pe salariu. In 2019 am facut un nou credit iar la cateva zile am primit o alta citatie tot despre primul credit precum ca am o suma mai mare de plata, dar si un extras cu sumele oprite pana in 2018 de la executor si cumulat rezulta suma trecuta in citatia din 2013.
Si in momentul de fata am poprire de la executor. Am platit un avocat si am facut contestatie, dar nu in cele 15 zile de la primirea citatiei. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Elena196767 , utilizator 17:03, 14 Iunie 2020
Ați făcut contestație. Altceva decât contestație la executare nu mai aveți ce face. Probabil vi s-a calculat suplimentar penalități la creditul restant. Avocatul pe care l-ați angajat are posibilitatea sa meargă la executor să verifice dosarul, și apoi vă poate lămuri despre ce este vorba.

În practică se obișnuiește ca după achitarea creanței inițiale, sa se mai calculeze penalități de până la 0,20% pe ziua de întârziere.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2020
Dapix, utilizator
dar nu in cele 15 zile de la primirea citatiei. Ce pot face?

pai de ce nu ?
daca se constata ca e tradiv introdus, sunteti buna de plata.
daca e o contestatie la titlu, nu sunteti tinuta de acel termen de 15 zile.
oricum nu aveti ce face decat sa asteptati rezultatul contestatiei.
Am primit citatie precum ca nu am platit banii respectivi deloc.. dupa 1 an si ceva de cand nu am mai avut poprire pe salariu si am primit si de la servici dovada si de la anaf precum ca nu maiam datorii... Banca nici nu voia sa imi spuna cine imi opreste banii...
In contul personal am o suma blocata apropriata celei cerute de ei..
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2020
Elena196767, utilizator
Dacă aveți în contul bancar suma care acoperă creanța, o să vă rețină acei bani pentru a acoperi datoria restantă, și apoi veți scăpa de datorie. Dacă aveți o datorie restantă și s-a demarat executarea silită, trebuie să achitați suma datorată, nu prea aveți ce face.

Dacă considerați că ați plătit creanța datorată, nu aveți altă cale de rezolvare decât contestația la executare.
Dar cum aveți deja avocat angajat, acesta va poate da lămuririle necesare, după ce va studia dosarul execuțional.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2020
Dapix, utilizator
Am inteles, va multumesc frumos! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, soțul meu are poprire pe salariu pe două carduri ... Screciu   Daniela 27 Screciu Daniela 27 Bună ziua, soțul meu are poprire pe salariu pe două carduri si un credit la aceeași bancă. Firma plătește o parte din bani, iar banca unde are salariu ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi executare silita buburuza2016 buburuza2016 Buna ziua, am luat un imprumt de la un CAR , tranzactia a fost prin virament bancar, iar in momentul alimentarii contului, am primit si poprire pe toate ... (vezi toată discuția)
in cat timp o datorie poate fi prescrisa? nelutza nelutza Buna ziua In cat timp o datorie poate fi prescrisa? In anul 2015 am facut un credit de nevoi personale la BT in valoare de 16.000 de lei . Dupa 6 luni nu am ... (vezi toată discuția)