avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiuni peste succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiuni peste succesiuni

buna ziua am nevoie de un sfat in legatura cu succesiunile facute dupa cei decedati .Astazi am mers sa fac schita casei curtii facute de parintii mei neavand autorizatie si nici un act am fost la primarie si trebuie sa scot titlul de propietate pe numele bunicului din partea tatalui pt ca el figureaza cu titlu la primarie e o mare problema cu acest titlu de propietate pe el figureaza mostenitorii Tatal meu decedat,Unchiul meu decedat si Matusa meacare e in viata. Eu trebuie sa dezbat succesiunea dupa bunicul meu care e decedat de 32 de ani la care matusa mea nu vrea sa semneze intrebarea e Ce pot face o dau in judecata chem martorii vecinii ca aceasta curte si casa a fost construita de parintii mei din anul 64 au locuit acolo ce sfat imi dati A doua problema mai trebuie facuta succesiune dupa unchiul meu care nu are copii.A treia problema dupa ce reusesc sa fac aceasta succesiune dupa bunic trebuie sa fac succesiunea dupa tatal meu si dupa mama mea la care se adauga si succesiunea dupa fratele meu care nu are copii dar are sotie legala .Dupa tot acest parcurs daca cumnata mea nu e deacord sa fac succesiunea dupa parintii mei ce pot face in acest caz ,Daca ea nu are dreptul la mostenirea socrilor are dreptul la mostenirea sotului Succesiunea dupa fratele meu se face pe partea lui de mostenire de la parintii nu pe toata mostenirea lasata de parintii mei .Intrebarea mea este ce pot face in cazul in care cumnata mea nu e deacord sa dezbatem mostenirea .Concluzia e care e cel mai simplu pas de urmat la notar sau la tribunal.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:38, 16 Iunie 2020
Buna ziua,
Sfatul meu este sa discutati cu un avocat si sa mergeti in instanta, daca matusa nu vrea sa mearga la notar...
Sau asteptati decesul acesteia si atunci la mostenire in locul dumneaei o sa vina copiii si sotul, poate va intelegeti mai bine cu ei.
Daca nu... mergeti la avocat, demarati atiunea in instanta si asta este...

mioararadu a scris:
... care e cel mai simplu pas de urmat la notar sau la tribunal.


Spre notar, dacă există înțelegere.
Dar dacă nu vă înțelegeți, atunci tot la instanță ajungeți (și cu și fără ocol pe la notar).
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)