avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... stramutare proces
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

stramutare proces

Buna ziua .

Va rog sa imi spuneti cum pot stramuta un proces de faliment daca banuiala legitima exista si asupra judecatorilor de la curtea de apel ? .Presedinta Curtii de Apel este sotia lichidatorului judiciar (a fost si adm judiciar si a incercat sa preia firma impreuna cu creditorul majoritar). Jurista de la Directia de Finante (ANAF este creditor minoritar) mi-a spus ca nici ei nu castiga impotriva acestui lichidator, un individ cu functii in partide , care nu respecta legea . Va multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
danielavoicu76, utilizator
Cel mai recent răspuns: danielavoicu76 , utilizator 14:30, 6 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa depuneți cerere de strămutare și dovezile.
Se poate judeca și fără dovezi aceasta cerere.
Multumesc pentru raspuns ....dar la care instanta ? La ICCJ ? Legea prevede ca cererea se depune la instanta superioara, Curtea de Apel x , Dar banuiala este si asupra acestei instante. As vrea sa mut procesul la un tribunal din alta regiune, un tribunal care sa nu fie in subordinea CA in cauza .
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
danielavoicu76, utilizator
Textul de lege aplicabil este art. 142 din Codul de procedura civila.

Art. 142: Instanţa competentă
(1)Cererea de strămutare întemeiată pe motiv de bănuială legitimă este de competenţa curţii de apel, dacă instanţa de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripţia acesteia. Dacă strămutarea se cere de la curtea de apel, competenţa de soluţionare revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În cazul cererilor de strămutare întemeiate pe motivul de bănuială legitimă vizând calitatea părţii de judecător la o instanţă din circumscripţia curţii de apel competente, precum şi a celor vizând calitatea de parte a unei instanţe din circumscripţia aceleiaşi curţi, competenţa de soluţionare revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cererea de strămutare se depune la instanţa competentă să o soluţioneze, care va înştiinţa de îndată instanţa de la care s-a cerut strămutarea despre formularea cererii de strămutare.


Sper sa va fie de folos informatiile.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere stramutare caradis caradis Buna ziua. Am un proces la jud . Urziceni , unde trebuie sa depun cererea de stramutare pentru a-l aduce la Bucuresti ? Multumesc (vezi toată discuția)
Stramutarea postasul postasul Exista o hotarare data,a unui tribunal ( sectia I-a civila-litigiu de munca),cu drept de apel in 10 zile de la comunicare.Emitand aceasta ... (vezi toată discuția)
Un motiv valabil pentru solicitarea stramutarii? sarbovsoareconstantin sarbovsoareconstantin Judecatorul cauzei si avocata partii adverse au fost, timp de 16 ani colegi (ambii judecatori la aceeasi judecatorie). In acest caz, ma pot astepta la ... (vezi toată discuția)