avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Folosire marca fara acord
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Folosire marca fara acord

Cum se procedeaza cu cei care folosesc fara acordul meu marca pe care o am inregistrata la OSIM? Ii chem in judecata ca sa-i oblig sa nu mai foloseasca marca...dar cu prejudiciul creat cum fac? Cum il dovedesc? Exemplu... Marca X... Eu sunt fabricant al produselor X dar e plin orasul de magazine care au afisat pe firma de la intrare numele de X....Dar in interior vand produse ale concurentilor mei. Poate fi considerata concurenta neloiala? As vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa-i chem in judecata pentru ca sa-i oblig sa dea jos firma si sa fiu si despagubit pt. ca s-au folosit de acea marca timp indelungat fara a avea acordul meu?
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 09:16, 2 August 2006
Conform Legii 84/1998(Legea Marcilor) , art. 35 titularul marcii are un drept exclusiv asupra marcii, putand cere instantei judecatoresti interzicerea folosirii sale fara acordul titularului; de asemenea titularul poate cere si despagubiri cauzate de folosirea abuziva a acelei marci(art. 36). Singura conditie e ca respectiva marca sa fi fost publicata( si bineinteles sa fi si titularul ei) :P
Legea citata mai sus, respectiv 84/1998, va spune - in art. 35 alin.3 - ce anume poate titularul unei marci sa interzica tertilor, respectiv:
a) aplicarea semnului pe produse sau pe ambalaje;
b) oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop sau, după caz, oferirea sau prestarea serviciilor, sub acest semn;
c) importul sau exportul produselor sub acest semn;
d) utilizarea semnului pe documente sau pentru publicitate.

Ca urmare, daca marca e "doar " pe firma si nu pe produse/servicii, trebuie verificat ca nu cumva sa faca parte din denumirea comerciala a acelor societati.
daca marca este inregistrata la OSIM atunci faceti frumosel o notificare in care specificati ca societatea dvs are dreptul asupra marcii din....... data eliberarii certificatului si o trimiteti prin intermediul unui executor judecatoresc.
abia apoi in instanta unde va folositi de acesta notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Flosirea unei marci inregistrate de o alta companie din acest profil mjuovy mjuovy Buna ziua, Am si eu o problema, cineva imi foloseste marca inregistrata de noi. Am aflat din pura coincidenta ca suna la noi lumea pentru rezervari la ... (vezi toată discuția)
Importator unic robertsega32 robertsega32 Suntem importatori unici pentru un anumit produs (marca de produse) pentru romania. NE putem folosi de art. 35 din Legea 84/1998 pentru a interzice unor ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata noa noa Care este baza legala a unei actiuni in instanta impotriva unei societati care afirma in mod fals faptul ca a produs anumite produse aflate in portofoliul ... (vezi toată discuția)