avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

buna ziua,
Vreau sa imi dau demisia fara a sta 15 zile in preaviz.
Angajatorul nu a respectat prevederile din contractul individual de munca, respectiv nu a platit orele suplimentare (ore care sunt foarte multe), iar acum am fost in concediul medical, fapt vare l-a deranjat foarte tare si vrea ca pentru luna trecuta (nu luna in care am fost in concediul medical, ci luna anterioara pentru care se face plata acum ) vrea sa imi dea doar 75% din salariu pe motiv ca nu mi-am indeplinit atributiile.
Precizez ca la inceputul lunii erea multumit de mine si mi-a marit salariu.
Conform Codului muncii eu as putea sa-mi dau demisia fara a sta in preaviz in conditiile in care angajatorul nu respecta prevederile din contractul individual de munca

Daca se poate, va rog mult, sa imi spuneti cum se da demeisa in aceste conditii (fac o specificatie ca nu a respect prevede contract si ca nu vreau sa tau in preaviz. Ideea este ca dc o sa stau 2 sapt in preaviz nu o sa imi dea salariu integral (asa a facut cu toate colegele mele care au demisionat - in ultima lunca, respectiv luna in care au demisionata a gasit o modalitate de a nu le platii salariul integral confor cont. de munca si actelor aditionale)
Tin sa mentionez ca exista o condivca in care este trecuta ora la care veneam si ora la care plecam de la servicu, dsar seful (angajatorul a rupt foile, insa am cateva copii xerox pt cateva pag).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aisha_21 , utilizator 22:01, 5 August 2011
Cred ca esti "acoperita" d.p.d.v. legal daca pleci acum fara acordarea preavizului. Demisia trebuie sa o faci insa ca la carte (vad ca esti familiarizata cu ce spune Codul Muncii), adica sa indici ca pleci fara preaviz pentru ca....etc (si enumeri situatia de fapt) indicand temeiul legal din Codul Muncii. O trimiti neaparat prin scrisoare recomandata, astfel incat sa eviti posibilitatea ca angajatorul sa nu ti-o primeasca sau sa nu o inregistreze. Poti chiar sa-i trimiti, impreuna cu demisia, si copii dupa paginile rupte de el din condica.
Singura problema pe care o vad e ca mai mult ca sigur nu-ti vei primi toti banii meritati. In functie de cat de "bazat" e angajatorul respectiv, poti insa sa-i "reamintesti" - mai mult sau mai putin voalat - ca exista niste inspectori de munca si o instanta pentru situatii de genul asta.
merci!
buna ziua
m-am angajat acum 4 luni la o firma care nu a achitat nicodata salariile la timp, in ultimele doua luni avand intrazieri mai mari de 3 saptmani la plata. Am demisionat precizand art. 78 alin. 8 fara preaviz, deoarece conditiile contractlui meu de munca au fost incalcate. Acum angajatorul meu ma ameninta cu procese si incearca sa ma intimideze trimitandu-mi adrese acasa, prin care ma someaza sa imi predau activitatea. Mentionez ca sunt contabil , iar la angajarea mea in firma nu am semnat nici un proces verbal de predare-primire, nu am semnat (pt ca nu exista ) nici o fisa postului. Este precizat in vreo lege ca daca angajatorul are dificultati financiare (nedeclarate in vreun fel) eu trebuie sa il "inteleg" si sa stau in preaviz ? trebuie sa ii dau un raspuns oficial la adresele pe care mi le trimite acasa?
art. este 79 (8 ) din codul muncii si nu esti obligat sa il intelegi, nici sa-i dai curs adreselor, mai mult poti sa nu semnezi de primire a lor.
nu cred ca are castig de cauza.
Buna, as vrea sa-mi dau demisia fara preaviz, motivul ar fi ca m-au trimis sa lucrez in alte puncte de lucru decat cel pentru care m-am angajat, desi se specfica in contractul individual de munca pentru ce sediu unde m-au angajat si al doilea motiv fiind ca trebuia sa lucrez mai mult de 8ore pe zi decat era in contractul individual de munca. Problema ar fi ca eu si colegii mei de serviciu am facut un program al nostru, fara stirea sau aprobarea directorului de la Bucuresti,dar stia seful zonal, program in care aveam pe saptamana cele 40 de ore de munca din CIM. Ce ar trebui sa fac sau sa spun pentru a-mi putea da demisia fara preaviz si fara riscul de a-mi desfiinta CIM cu sanctionare sau dupa o oarecare lit. din Codul Muncii. Multumesc

Alte discuții în legătură

Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca si demisia fara preaviz marcu001 marcu001 Buna ziua. Am lucrat intr-o firma timp de 4 luni si acum angajatorul nu isi respecta obligatiile salariale care ma pun in imposibilitatea de a mai putea plati ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz robert25buc robert25buc Buna ziua, Am o singura intrebare legata de perioada de preaviz. Puteti sa imi spuneti daca la firma la care lucrez imi dau demisia din motive personale si ... (vezi toată discuția)