avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

buna ziua,
Vreau sa imi dau demisia fara a sta 15 zile in preaviz.
Angajatorul nu a respectat prevederile din contractul individual de munca, respectiv nu a platit orele suplimentare (ore care sunt foarte multe), iar acum am fost in concediul medical, fapt vare l-a deranjat foarte tare si vrea ca pentru luna trecuta (nu luna in care am fost in concediul medical, ci luna anterioara pentru care se face plata acum ) vrea sa imi dea doar 75% din salariu pe motiv ca nu mi-am indeplinit atributiile.
Precizez ca la inceputul lunii erea multumit de mine si mi-a marit salariu.
Conform Codului muncii eu as putea sa-mi dau demisia fara a sta in preaviz in conditiile in care angajatorul nu respecta prevederile din contractul individual de munca

Daca se poate, va rog mult, sa imi spuneti cum se da demeisa in aceste conditii (fac o specificatie ca nu a respect prevede contract si ca nu vreau sa tau in preaviz. Ideea este ca dc o sa stau 2 sapt in preaviz nu o sa imi dea salariu integral (asa a facut cu toate colegele mele care au demisionat - in ultima lunca, respectiv luna in care au demisionata a gasit o modalitate de a nu le platii salariul integral confor cont. de munca si actelor aditionale)
Tin sa mentionez ca exista o condivca in care este trecuta ora la care veneam si ora la care plecam de la servicu, dsar seful (angajatorul a rupt foile, insa am cateva copii xerox pt cateva pag).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aisha_21 , utilizator 22:01, 5 August 2011
tonton a scris:

buna ziua,
eu vreau sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez fara preaviz. mentionez ca lucrez in aceasta firma de o luna, pe baza de contract dar inca nu mi-am depus caretea de munca. daca de maine nu mai vin, ce consecinte poate atrage asupra mea? va multumesc


Aveti urmsatoarele posibilitati de incetare a c.i.m.:
1. prin acordul ambelor parti, art.55 lit.b din c.mun.
2. prin demisie, cu sau fara acordarea preavizului (art.79 alin.1 sau 7 din Codul muncii).
Daca nu depuneti nicio cerere de incetare a c.i.m., angajatorul va poate considera absent nemotivat (in cazul neprezentarii la lucru) si va poate desface disciplinar c.i.m.
Este corect ce spune elis.
Daca nu v-ati depus cartea de munca, atunci in cartea dvs de munca nu va fi trecut contractul de munca in baza caruia ati prestat munca la respectivul angajator.
Buna ziua.
Lucrez de 3 saptamani(aceste 3 saptamani fiind de fapt perioada de training) la o firma de call center, insa de pe 1 septembrie nu as mai putea sa mai lucrez deoarece intre timp au intervenit niste probleme. Contractul de angajare l-am facut pe 5 luni. As dori sa stiu daca pot sa-mi depun demisia la zi pe data de 1 septembrie fara a mai fi nevoita sa mai lucrez si perioada de preaviz care este de 20 de zile lucratoare. Va multumesc!
Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor , situatie in care nu se acorda preaviz ... in cazul depunerii demisiei , aceasta poate fi cu sau fara preaviz. Situatiile in care se poate demisiona fara preaviz sunt reglementate in Codul Muncii, si anume:
Art.81C.mun.:
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Buna ziua!
As mai dori sa va mai intreb un lucru: o prietena lucreaza de 1 luna si 3 saptamani(3 saptamani a fost trainingul pt acest loc de munca) pe un post de call center, insa de cateva zile se simte foarte rau: o doare capul si o ureche(mentionez ca acum 2 ani a avut un accident de masina foarte grav si a ramas cu niste probleme la cap si la o ureche din urma acelui accident; cu timpul, aceste probleme s-au mai ameliorat, insa acum au inceput din nou).
A mers bineinteles la doctor si si-a facut analize iar in urma acestora, doctorul i-a recomandat sa renunte la acest loc de munca.
Intrebarea mea este daca poate sa plece la zi din moment ce are documente de la doctor conform carora nu mai poate continua pe acest post. Mentionez de asemeni ca ar dori sa mai mearga sa-si mai faca si alte analize(eventual o internare in spital).
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca si demisia fara preaviz marcu001 marcu001 Buna ziua. Am lucrat intr-o firma timp de 4 luni si acum angajatorul nu isi respecta obligatiile salariale care ma pun in imposibilitatea de a mai putea plati ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz robert25buc robert25buc Buna ziua, Am o singura intrebare legata de perioada de preaviz. Puteti sa imi spuneti daca la firma la care lucrez imi dau demisia din motive personale si ... (vezi toată discuția)