avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Cazul consta in: Mama este proprietara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Cazul consta in: Mama este proprietara casei pe care ...

Buna seara,
Cazul consta in: Mama este proprietara casei pe care a primit-o printr-un contract de vanzare cumparare de la mama ei. Primirea s-a facut la scurt timp dupa casatoria acesteia cu tatal meu. Casa veche a fost daramata si a fost construita una noua pe acelasi teren din banii castigati de aceasta in strainatate. Pe actul casei apare doar mama.
Ei au divortat de comun acord acum cativa ani iar tata a ramas in casa respectiva, alaturi de sora mea.
Cum am putea proceda astfel incat sa se faca impartirea casei la amandoua surorile in mod egal, deoarece una ar vrea sa ramana acolo? Cum am putea face astfel incat una sa ramana cu casa iar cealalta sa renunte la dreptul ei in schimbul primirii a 50% din valoare? Care ar fi pasii?
E necesar sa se realizeze o evaluare a proprietatii?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:58, 20 August 2020
Buna seara,
Mama, care este proprietar principal avand proprietatea terenului si a 50% din casa, impreuna cu tata, care este proprietar peste 50% din casa, va pot vinde ce cote cred ei de cuviinta.
La notar valoarea bunului va fi stabilita in functie de grila lor.
Altfel, impartirea se poate face intre surori doar dupa decesul parintilor prin dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire. pot renunța la ce mi se cuvine în favoarea mamei? myhaela39 myhaela39 Buna seara.părinții mei mi-au făcut un act cu intretinere,pentru un teren,mai puțin pe casa care este pe acest pământ.tatăl meu nu mai este,iar eu si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am o nedumerire,mama are 2 proprietăți,noi suntem ... Druji Druji Bună ziua,am o nedumerire,mama are 2 proprietăți,noi suntem 2 surori.Ea vrea să ne facă acte la amândouă in genul vânzare - cumpărare .Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)