avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La divorț s-a stabilit plata lunara a pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La divorț s-a stabilit plata lunara a pensiei de intretinere ...

La divorț s-a stabilit plata lunara a pensiei de intretinere minor pentru copilul rezultatat in urma mariajului,copil aflat in custodia mamei.De putin timp sotia mea a decedat si mi-am luat copilul acasa.Care sunt caile pentru a recapata dreptul legal de paternitate si ca angajatorul sa nu-mi mai opreasca pensia de intretinere?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:05, 23 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cauza faptului ca mama a decedat, acum sunteti singurul parinte care exercita autoritatea parinteasca. Nu aveti nimic special de facut.
decesul unuia dintre părinți conduce, în mod automat, la exercitarea exclusivă a drepturilor și îndatoririlor părintești de către părintele supraviețuitor, fără a fi nevoie de intervenția instanței de tutelă, respectiv, la încetarea definitivă a exercițiului drepturilor și îndatoririlor părintești de către soțul decedat.
Transmiterea exercitării autorității părintești către părintele supraviețuitor este simplă și integrală, în sensul că se realizează prin simplul fapt al decesului părintelui care exercită în comun autoritatea părintească și vizează întreg ansamblul drepturilor și îndatoririlor părintești. Ansamblul prerogativelor autorității părintești este conferit părintelui rămas, sub singura rezervă a drepturilor care ar fi putut să nu-i fie retrase părintelui afectat de o decădere parțială. Intervenind în virtutea legii, transmiterea se realizează de plin drept nefiind necesar ca titularul acesteia să o ceară în instanță.

[ link extern ]

cum ati ajuns sa aveti retinere din salariu?
un executor a infiintat poprirea pe salariu ?
ati anuntat angajatorul ca a decedat mama si ati ramas singurul parinte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna- neplata pensie alina_20 alina_20 Buna seara daca sunt divortata la notar cu un copil minor pe care il cresc eu dar cu custodie comuna pot sa deschid un proces la tribunal pt a avea doar eu ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului valentinaman valentinaman Ce acte imi trebuiesc sa pot recapata custodia copilulu? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vs custodie exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea a introdus in cererea de divort custodia exclusiva si pensia alimentara. daca ipotetic voi fi scos din drepturi trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)