avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună, as avea și eu o întrebare. Ce vârstă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună, as avea și eu o întrebare. Ce vârstă trebuie să aibă ...

Bună, as avea și eu o întrebare. Ce vârstă trebuie să aibă un copil căreia i se cuvine pensia de întreținere în mod judiciar gratuit căci eu am găsit asa ceva pe internet,, Beneficiază de asistență judiciară gratuită, totală, pentru cererile formulate prin intermediul autorității centrale, în condițiile prevăzute la art. 46 din Regulament: creditorii obligațiilor de întreținere care nu au împlinit 18 ani sau aflați în continuarea studiilor, dar nu mai mult de 21 de ani; creditorii obligației de întreținere care sunt persoane vulnerabile.,,, cine a mai trecut prin aceste cazuri poate ma va lamuri și pe mine, vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 24 Decembrie 2020
Daca sunteti mama copilului si cereti pensie pt copil, taxa de timbru e 20 de lei, Daca nu va permiteti aceasta taxa, cereti ajutor public judiciar si atasati dovada veniturilor.


1. În baza Legii nr. 36/2012 privind unele măsuri necesare pentru aplicarea unor regulamente și decizii ale Consiliului Uniunii Europene, precum și instrumente de drept internațional privat în domeniul obligațiilor de întreținere, după primirea cererilor de întreținere sau de măsuri specifice, Ministerul Justiției le trimite, spre competentă soluționare, autorității sau instituției care deține datele cu caracter personal, baroului competent teritorial, Camerei Executorilor Judecătorești sau, după caz, instanței judecătorești competente.

Beneficiază de asistență judiciară gratuită, totală, pentru cererile formulate prin intermediul autorității centrale, în condițiile prevăzute la art. 46 din Regulament: creditorii obligațiilor de întreținere care nu au împlinit 18 ani sau aflați în continuarea studiilor, dar nu mai mult de 21 de ani; creditorii obligației de întreținere care sunt persoane vulnerabile.

Ministerul Justiției trimite direct la baroul competent teritorial, cererile primite din străinătate. Decanul baroului desemnează în regim de urgență, prin decizie, obligatoriu, din oficiu, un avocat. Avocatul desemnat solicită acordarea ajutorului public judiciar inclusiv sub forma plății onorariului executorului judecătoresc.

Ulterior, după obținerea unui titlul executoriu, avocatul desemnat solicită instanței acordarea ajutorului public judiciar sub forma plății onorariului executorului judecătoresc. Avocatul depune cererea de executare silită, titlul executoriu și decizia decanului baroului, la executorul judecătoresc teritorial competent.

2. OUG 51/2008
art.6
Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:
a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenței juridice și, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim în justiție sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistență prin avocat;
b) plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviințarea instanței sau a autorității cu atribuții jurisdicționale, dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar;
c) plata onorariului executorului judecătoresc;
d) scutiri, reduceri, eșalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.

art.8
(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz desemnare avocat de catre decan tobescu tobescu Buna ziua, as avea o întrebare multumesc pentru raspunsurile Dvs. O prietena de a mea a obtinut \"asistenta juridica gratuita si totala\" de la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Succesiune micutzucc micutzucc buna ziua as dori sa stiu daca pentru o succesiune a unui apartament facuta in tribunal este neaparat nevoie de un avocat si daca da, exista o facilitate ca ... (vezi toată discuția)
Avocat pentru persoane cu venituri mici?!? INFORMAT INFORMAT Va rog, sa-mi spuneti si mie care este posibilitatea unei persoane cu venituri mici (pensie de boala de 420 ron ), sa-si angajeze un avocat pentru dezbaterea ... (vezi toată discuția)