avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... formular E411
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

formular E411

Am un nepot nascut in Spania, in 2003, parintii ambii de origine romana cu drept legal de sedere in Spania, tatal cu contract de munca , mama fara. Copilul nu beneficiaza de alocatie in Romania si de nici un alt drept in Spania. Completarea formularului E411 ar aduce vreun beneficiu nepotului meu, elev in clasa a 2-a in Spania? Deasemeni, as dori sa stiu daca in Romania ar putea obtine alocatia de stat si daca da, ce demersuri trebuiesc facute. Copilul desi nascut in Spania, are certificat de nastere transcris in Romania. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 29 Decembrie 2009
Formularul 411 se utilizeaza de catre institutiile abilitate din Romania pentru a rezolva cumulul de prestatii pentru membri unei familii. Astfel, daca o familie beneficiaza de prestatii familiale in alta tara decat in Romania, dreptul la aceeasi prestatie in Romania, va fi suspendat partial sau total.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatii alinalaura04 alinalaura04 Buna tuturor. Va scriu din Spania unde perechea mea lucreaza in mometul de fata. In urma cu un an am nascut iar in vara cand am fost in tara pentru ... (vezi toată discuția)
Formular e411-alocatia europeana ema0503 ema0503 Poate sa-mi raspunda cineva mai aplicat la nelamuririle mele vis-a-vis de acest subiect? Nu inteleg care sunt drepturile unui copil roman nascut in Spania,in ... (vezi toată discuția)
Alocatiile europene pt copii inlineasofa inlineasofa Unde trebuie sa ma adresez ptr .plata alocatiei europene dupa complectarea formularului E411 daca sotul este cetatean italian si lucreaza in Romania, sotia ... (vezi toată discuția)