avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Loc parcare spațiu comercial de cartier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Loc parcare spațiu comercial de cartier

Bună ziua, ma interesează legislația în ceea ce privește locul de parcare în dreptul unui spațiu comercial(magazin alimentar mixt) de cartier. Este zona de case, iar magazinul are ieșire la un trotuar de 1m lățime.
Ce drepturi am sau nu am ca și proprietar, în ceea ce privește calea de acces a magazinul.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:58, 27 Ianuarie 2021
Legislatia este codul rutier, OUG 195/2002, cu regulamentul sau de aplicare, HG1391/2006. Este interzisa parcarea pe trotuar, daca nu e amenajat de administratia locala. Iar pe carosabil e interzisa stationarea, daca exista restrictii legale in acea zona.

Puteti beneficia insa de "clementa" legii in anumite privinte:
Articolul 63
(1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste aceasta durată, imobilizarea se consideră staționare.
(2) Nu se consideră oprire:
a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin aceasta manevra nu a fost perturbată circulația pe drumul public respectiv;
b) imobilizarea autovehiculului având o masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, atât timp cât este necesar pentru operațiunea de distribuire a mărfurilor alimentare la unitățile comerciale.


Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cearta cu politia taxiathos taxiathos am plecat la comanda dirijata de dispecerat si am oprit intrun loc unde oprirea este interzisa sa astept clientu acesta nu a aparut dupa un minut apare ... (vezi toată discuția)
Parcarea in fata societatii popa-alis popa-alis BUNA ZIUA! AM UN MAGAZIN DE PIESE AUTO IN FATA CARUIA IN URMA CU UN AN AM AMENAJAT O INTRARE,CARE NU EXISTA PANA ATUNCI (ATUNCI CAND S-A TURNAT ASFALTUL I-AM ... (vezi toată discuția)
Oprirea autovehicului dupa trecerea de pietoni pentru debarcarea unei persoane SorinST SorinST Buna ziua, As dori sa stiu daca oprirea autovehicului dupa 1m de trecerea de pietoni, care si coincide si cu statia de autobus atat timp cat am lasat o ... (vezi toată discuția)