avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Am niste vecini ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Am niste vecini nesimtiti, ...

Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema. Am niste vecini nesimtiti, care in loc sa le faca pasarilor tarc acoperit, ridica gardul de sarma dintre curtea lor si curtea mea, si le lasa sa intre la mine in curte. Eu pun tarusi si repar gadul, plus ca le-am spus in nenumarate randuri ca nu-i normal si ma deranjeaza, pentru ca e proprietate privata; iar ei continua sa apelele la metoda asta, ridica gardul in alta parte. Nu le pasa ca-i proprietate privata, sau ca gainile lor imi pun cainii in stare de alerta si latra toata ziua. La urma urmei, pana si ultimul fir de iarba de aici imi apartine.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face. Pot face o sesizare la Politie? Ce se poate face ca sa-i opresc odata pentru totdeauna?
Cel mai recent răspuns: Cristian-Emanuel , utilizator 20:55, 11 Februarie 2021
Bună ziua,

Vă distrug gardul practic ? Dacă da, puteți sesiza poliția cu o plângere pentru distrugere.
Avocat Sebastian Murariu a scris:

Bună ziua,

Vă distrug gardul practic ? Dacă da, puteți sesiza poliția cu o plângere pentru distrugere.


Buna seara. Va multumesc pentru raspuns. Nu distrug gardul. Îi modifica forma, ca sa intre si sa iasa pasarile dansilor pe acolo. Imaginati-va un gard de sarma cu o gaura de 20+ cm la baza produsa de ridicarea/strangerea unei zone din gard cu mainile. Pasarile lor sunt cele care provoaca daune. Am pierdut pana acum mult timp facand si batand tarusi langa gard (material lemnos caruia ii puteam da alta utilizare). Pasarile lor intra in curtea mea, imi distrug fructele si legumele, si-mi agita cainii constant (cainii sunt legati). Gardul ala ar trebui sa ramana drept si sa atinga solul pe toata lungimea lui, iar proprietatea mea sa ramana neatinsa de vecini sau de animalele lor de sacrificiu. Este vorba despre proprietatea mea , munca mea, timpul meu (un lucru pe care nu mi-l poate da nimeni inapoi), si despre dreptul meu la liniste. Rasadurile la fructele si legumele alea costa, apa cu care le ud costa, insecticidele costa, in plus e vorba despre munca fizica - aranjarea pamantului inainte de plantare, plantarea propriu-zisa, si nu in ultimul rand - intretinerea constanta.
Sper ca aveti o idee mai buna acum despre problema.
O seara buna.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
Cristian-Emanuel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinului pentru cusca de caini? smeagull smeagull Buna ziua, Am urmatoarea problema: vreau ca intr-un colt al curtii, sa imprejmuiesc cu sarma o suprafata de 1 m pe 1 m. Curtea mea are gard, construit ... (vezi toată discuția)
Cane corso care a mers la vecin:( Bogdan_999 Bogdan_999 Buna ziua,am un cane corso in varsta de un an,care il tin legat in lant(stiu nu este bine sa il tin in lant,acm ii fac tarc) pentru un timp(Stau la casa la ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)